5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

התענגו על התענוג המלוח של קציצות אפונה, טוויסט טעים על קציצות מסורתיות המשלב את הטעמים התוססים של אפונה.
הקציצות האלה מושלמות כמנה עיקרית או מוגשות לצד הפסטה או הירקות האהובים עליכם.

כמה זמן להכין קציצות אפונה והזמן הדרוש:

כ-45 דקות.

איך מכינים כדורי אפונה – המרכיבים:

איך מכינים כדורי אפונה – השלבים:

  1. מבשלים את האפונה הירוקה במים רותחים כ-3-4 דקות עד לריכוך. מסננים ונותנים להם להתקרר מעט.
  2. מערבבים במעבד מזון את האפונה המבושלת, הבצל הקצוץ, השום הטחון, פירורי הלחם, גבינת הפרמזן, הביצה, המלח והפלפל. מערבבים עד שהתערובת יוצרת משחה חלקה.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  4. מגלגלים את תערובת האפונה לכדורים קטנים בגודל קציצה ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  5. מחממים שמן זית במחבת על אש בינונית. מטגנים את הקציצות עד להזהבה מכל הצדדים, כ-2-3 דקות לכל צד.
  6. מעבירים את הקציצות השחומות לתנור שחומם מראש ואופים 15-20 דקות עד שהן מבושלות ופריכות מבחוץ.
  7. מוציאים מהתנור ונותנים לקציצות להתקרר מעט לפני ההגשה.

יתרונות תזונתיים של המתכון:

קציצות אפונה הן חלופה מזינה לקציצות מסורתיות, מכיוון שהן עמוסות בחלבון, סיבים, ויטמינים ומינרלים מהאפונה הירוקה. הם גם נמוכים יותר בקלוריות ובשומן רווי בהשוואה לקציצות על בסיס בשר, מה שהופך אותן לאופציה בריאה יותר לארוחות שלך.

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות