5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
מרק אפונה יבשה הוא מאכל מנחם ומזין שמחמם את הנשמה, במיוחד בימים קרירים. המרק הקלאסי הזה עשוי עם מרכיבים פשוטים כמו אפונה יבשה, ירקות ותבלינים, ויוצרים ארוחה דשנה וטעימה.
איך מכינים מרק אפונה יבש – המרכיבים
- 250 גרם אפונה יבשה
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
- 2 שיני שום, קצוצות
- עלה דפנה אחד
- 5 ליטר מרק ירקות
- 1 כף שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פטרוזיליה טרייה לקישוט
מרכיבים חלופיים:
- לגרסה טבעונית השתמשו במרק ירקות במקום במרק עוף.
- ודא שכל המרכיבים הם ללא גלוטן אם אתה זקוק לגרסה ללא גלוטן.
איך להכין מרק אפונה יבשה – השלבים
- שוטפים את האפונה היבשה במים קרים ומניחים בקערה גדולה. מכסים את האפונה במים ונותנים לה להשרות לפחות 4 שעות או לילה.
- לאחר ההשריה מסננים ושוטפים שוב את האפונה היבשה במים קרים.
- בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ, הגזר חתוך לקוביות, הסלרי הקצוץ והשום הטחון. מטגנים עד שהירקות מתרככים וריחניים.
- מוסיפים לסיר את האפונה החצויה המושרים ועלה הדפנה, ואז יוצקים את מרק הירקות.
- מביאים את המרק לרתיחה, לאחר מכן מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לו להתבשל, מכוסה חלקית, במשך כשעה או עד שהאפונה המפוצלת רכה ומבושלת.
- מוציאים את עלה הדפנה מהמרק וזורקים.
- בעזרת בלנדר טבילה או בלנדר רגיל מערבבים את המרק עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
- מתבלים את המרק במלח ופלפל לפי הטעם, מתקנים תיבול לפי הצורך.
- אם המרק סמיך מדי, אפשר להוסיף עוד ציר ירקות או מים כדי להגיע למרקם הרצוי.
- מגישים את מרק האפונה היבש חם, מעוטר בפטרוזיליה טרייה לפרץ של צבע וטעם.
תיהנו ממרק אפונה יבשה מנחם כארוחה מזינה לארוחת צהריים או ערב, בליווי לחם פריך או סלט בצד.
מתכון זה מיועד לשרת 4-6 אנשים, תלוי בגודל המנות ובתיאבון.