חיפוש

שלוליות גבינה חלומיות: עננים קטנים של אושר

שלוליות גבינה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

שלוליות גבינה חלומיות הן פינוק קטן ומדהים שקל להכין. הן מושלמות לאירוח, כנשנוש או כקינוח. הבצק הפריך מתפורר בפה, והגבינה הנמסה יוצרת בריכה קטנה של אושר. המתכון הזה פשוט להכנה ומתאים לכל אירוע.

כיצד להכין שלוליות גבינה חלומיות – המרכיבים:

הבצק:

  • 1/2 כוס קמח
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל

המלית:

  • 200 גרם גבינה לבנה 5%
  • 100 גרם שמנת חמוצה 15%
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס קורנפלור

לגרסה טבעונית:

  • החליפו את החמאה בשמן קוקוס קר.
  • החליפו את הגבינה הלבנה והשמנת החמוצה בתחליף טבעוני.
  • החליפו את הביצים ב-2 כפות זרעי פשתן טחונים מעורבבים ב-6 כפות מים (השרו 10 דקות).

לגרסה ללא גלוטן:

  • החליפו את הקמח בקמח ללא גלוטן.
  • ודאו שהחמאה, השמנת החמוצה ותחליפי ביצים (במידת הצורך) נטולי גלוטן.

איך מכינים שלוליות גבינה חלומיות – השלבים:

  1. חממו תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. ערבבו בקערה את הקמח, הסוכר והמלח.
  3. הוסיפו את החמאה הקרה וערבבו בעזרת האצבעות עד לקבלת תערובת פירורית.
  4. הוסיפו את הביצה ותמצית הווניל וערבבו עד לקבלת בצק אחיד.
  5. רדדו את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 24 ס"מ והניחו אותו בתבנית פאי משומנת.
  6. ערבבו בקערה נפרדת את הגבינה הלבנה, השמנת חמוצה, הביצים, הסוכר, תמצית הווניל והקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. שפכו את תערובת הגבינה על גבי הבצק בתבנית.
  8. אפו במשך 20-25 דקות, עד שהמלית מזהיבה והופכת יציבה.
  9. צננו מעט לפני ההגשה.

 

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות