תבשיל קינואה ועדשים הוא מנה דשנה ומזינה המושלמת לימים קרירים או כשחושקים בארוחה מנחמת.
תבשיל זה משלב עדשים עשירות בחלבון וקינואה עם ירקות בטעם ותבלינים ארומטיים ליצירת מנה משביעה ובריאה.
מקורו מאזור הים התיכון, תבשיל זה הוא רב תכליתי, קל להכנה וניתן להתאים אותו עם המרכיבים האהובים עליכם.
בין אם אתה טבעוני, צמחוני, או פשוט מחפש ארוחה טעימה ומזינה, תבשיל הקינואה והעדשים הזה בטוח יהפוך לאהוב באוסף המתכונים שלך.
כמה זמן להכין תבשיל קינואה ועדשים:
כ-40 דקות
רכיבים:
- 1 כוס קינואה
- 1/2 כוס עדשים ירוקות או חומות מיובשות
- 1 בצל קצוץ
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
- 2 שיני שום, קצוצות
- פחית אחת (400 גרם) עגבניות חתוכות לקוביות
- 4 כוסות מרק ירקות
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית כוסברה טחונה
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פטרוזיליה טרייה או כוסברה לקישוט
מרכיבים חלופיים:
- לגרסה טבעונית השתמשו במרק ירקות במקום במרק עוף.
- ודא שכל המרכיבים נטולי גלוטן אם מקפידים על דיאטה נטולת גלוטן.
איך מכינים תבשיל קינואה ועדשים – השלבים:
1. שוטפים את הקינואה והעדשים במים קרים ומסננים אותם היטב.
2. קוצצים את הבצל, הגזר, הסלרי והשום. לְהַפְרִישׁ.
3. בסיר גדול מחממים כף שמן זית על אש בינונית.
4. מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ, הגזר, הסלרי והשום. מבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהירקות מתרככים, כ-5 דקות.
5. מוסיפים לסיר את הקינואה השטופה והעדשים יחד עם קוביות העגבניות, מרק הירקות, הכמון הטחון, הכוסברה הטחונה והפפריקה המעושנת.
6. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
7. מביאים את התבשיל לרתיחה, לאחר מכן מנמיכים את האש לנמוכה ומניחים לו להתבשל, מכוסה, כ-25-30 דקות, או עד שהקינואה והעדשים רכים.
8. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
9. מגישים חם, מעוטר בפטרוזיליה טרייה או כוסברה. תיהנו מתבשיל הקינואה והעדשים הלבבי והמזין שלכם!