חיפוש

מתכון סלט עגבניות שרי עם שום מענג

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון סלט עגבניות שרי עם שום מענג

סלט עגבניות שרי זה כמו פרץ של קיץ בצלחת שלך! זה טרי, תוסס ומפוצץ טעמים. סלט זה, שמקורו באזור הים התיכון, שבו העגבניות הנשיקות בשמש והשום הארומטי הם מרכיבים בסיסיים, הפך לקלאסיקה במטבחים רבים ברחבי העולם. זוהי מנה פשוטה אך אלגנטית שחוגגת את היופי של התוצרת העונתית. בין אם אתם מחפשים תוספת קלה או מתאבן מרענן, סלט עגבניות השרי הזה לעולם לא יאכזב.

רכיבים:

  • 500 גרם עגבניות שרי, חצויות
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1/4 כוס עלי בזיליקום טריים, קרועים
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את עגבניות השרי החצויות והשום הטחון.
  2. מטפטפים על העגבניות והשום את שמן הזית כתית מעולה והחומץ הבלסמי.
  3. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי העדפת הטעם שלכם.
  4. מערבבים בעדינות את החומרים יחד עד שהעגבניות מצופים באופן אחיד ברוטב.
  5. הניחו לסלט להכשיר לפחות 10 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחדיו.
  6. רגע לפני ההגשה, מפזרים עלי בזיליקום טריים קרועים על הסלט לקבלת תוספת של צבע וטעם.
  7. תנו לסלט סיבוב אחרון ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  8. מגישים את סלט עגבניות השרי מיד כתוספת או כמנה עיקרית קלילה.

חלופות:

לאוכלי הכשרות, ניתן להחליף את החומץ הבלסמי בחומץ יין אדום או מיץ לימון. אפשר גם להשמיט את השום אם עדיף או להחליף אותו בצלי שאלוט טחונים לטעם עדין יותר.

יתרונות תזונתיים:

  • עגבניות שרי עמוסות בנוגדי חמצון כמו ליקופן, שעשוי לסייע בהפחתת הסיכון למחלות לב וסוגי סרטן מסוימים. 
  • הם גם עשירים בויטמינים A ו-C, החיוניים למערכת חיסונית בריאה. 
  • שום לא רק מוסיף טעם אלא גם מכיל תרכובות שעשויות להיות בעלות יתרונות בריאותיים שונים, כולל חיזוק תפקוד מערכת החיסון והפחתת לחץ הדם.

תפוקה וזמן הכנה: מתכון זה משמש 4 כתוספת או 2 כמנה עיקרית. לוקח בערך 15 דקות להכין.

רמת קושי: קַל. מתכון זה דורש כישורי בישול מינימליים והוא מושלם למתחילים.

טיפים:

  • השתמש בעגבניות שרי בשלות ועסיסיות לקבלת הטעם והמרקם הטובים ביותר.
  • הניחו לסלט לשבת בטמפרטורת החדר מספר דקות לפני ההגשה כדי להעצים את הטעמים.
  • אל תהסס להתאים אישית את הסלט על ידי הוספת מרכיבים אחרים כמו מלפפון חתוך לקוביות, בצל אדום או גבינת פטה מפוררת.
  • אם אתם מעדיפים טעם עז יותר של שום, אפשר להקפיץ קלות את השום הטחון בשמן זית לפני שמוסיפים אותו לסלט.
  • לטוויסט מרענן, נסה להוסיף שפריץ של מיץ לימון סחוט טרי או פיזור גרידת לימון כדי להאיר את הטעמים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות