חיפוש

מתכון לפשטידת אורז וירקות – ארוחה מושלמת

מתכון לפשטידת אורז וירקות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

פשטידת אורז וירקות היא מנה מנחמת ודשנה שמתאימה לכל ארוחה ביום.

מתכון זה משלב אורז אוורירי עם תערובת של ירקות צבעוניים, הכל עטוף בקרום מאפה חמאתי ומתקלף.

זוהי מנה בריאה ומשביעה שניתן להגיש כמנה עיקרית או כתוספת, וזו דרך מצוינת לשלב יותר ירקות בתזונה. בין אם אתם מחפשים אפשרות לארוחת ערב ידידותית למשפחות או מנה חביבה על הקהל, פאי האורז והירקות הזה בטוח יהיה להיט!

זמן הכנה: שעה

רכיבים:
– 200 גרם אורז קצר
– 500 מ"ל מרק ירקות או מים
– 2 כפות שמן זית
– 1 בצל קצוץ דק
– 2 שיני שום, קצוצות
– 2 גזרים חתוכים לקוביות
– 1 פלפל חריף, חתוך לקוביות
– 200 גרם פטריות פרוסות
– 100 גרם אפונה קפואה
– 100 גרם תירס קפוא
– 100 גרם גבינה מגוררת (כגון צ'דר או גאודה)
– מלח ופלפל לפי הטעם
– דף אחד של בצק עלים מוכן
– ביצה אחת, טרופה

שלבים:
1. שוטפים את האורז הקצר במים קרים, ואז מניחים אותו בסיר עם מרק הירקות או המים. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים כ-15-20 דקות, או עד שהאורז רך והנוזלים נספגים.
2. בזמן שהאורז מתבשל, מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית פאי במעט שמן זית או חמאה.
3. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון, ומאדים עד לריכוך וריח.
4. מוסיפים למחבת את קוביות הגזר והפלפל, ומבשלים מספר דקות עד שהם מתחילים להתרכך.
5. מערבבים פנימה את הפטריות הפרוסות, האפונה הקפואה והתירס הקפוא, וממשיכים לבשל עד שהירקות רכים וכל הלחות העודפת מתאדה.
6. מתבלים את תערובת הירקות במלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים פנימה את האורז המבושל והגבינה המגוררת עד שהכל מתאחד היטב.
7. מעבירים את תערובת האורז והירקות לתבנית הפאי המשומנת, מפזרים אותה בצורה אחידה.
8. מרדדים את עלה בצק העלים על משטח מקומח כך שיתאים לגודל תבנית הפאי, ולאחר מכן מניחים אותו בזהירות מעל המילוי.
.
10. מברישים את החלק העליון של המאפה בביצה הטרופה כדי ליצור גימור חום זהוב במהלך האפייה.
11. עושים בעזרת סכין חדה כמה חריצים קטנים בחלק העליון של המאפה כדי לאפשר לאדים לצאת.
12. מכניסים את תבנית הפאי לתנור שחומם מראש ואופים כ-25-30 דקות, או עד שהמאפה מזהיב ופריך.
13. לאחר שפשטידת האורז והירקות מבושלת לשלמות, מוציאים אותה מהתנור ונותנים לה להתקרר מעט לפני החיתוך וההגשה.
14. תיהנו מפרוסה מהפשטידה הטעימה והבריאה הזו כארוחה משביעה או כתוספת מענגת, ותתענגו על הטעמים המנחמים של אורז וירקות בכל ביס!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות