חיפוש

מתכון לריבת תות ללא סוכר – בריאה ואהובה

מתכון לריבת תות ללא סוכר

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

ריבת תותים ללא סוכר היא אלטרנטיבה מענגת ובריאה יותר למתכוני ריבה מסורתיים.

עשויה עם תותים בשלים וממתיקים טבעיים, ריבה זו מתפוצצת עם הטעם הטרי של תותים ללא כל תוספת סוכר.

היא מושלמת למריחה על טוסט, ציפוי יוגורט או שיבולת שועל, או שימוש כמילוי לעוגות ומאפים.

עם רק כמה מרכיבים פשוטים וזמן בישול מינימלי, אתה יכול ליהנות מהטעם הטהור של תותים בכל כף של הריבה הביתית הזו.

כמה זמן להכין ריבת תותים ללא סוכר:

כשעה

רכיבים:

  • 1 ק"ג תותים בשלים, שטופים ומקולפים
  • 2-3 כפות מיץ לימון
  • 2-3 כפות זרעי צ'יה
  • אופציונלי: 1-2 כפות דבש או סירופ מייפל (לתוספת מתיקות, התאם לפי הטעם)

מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה טבעונית השתמשו בסירופ מייפל במקום דבש.
  • ודא שזרעי הצ'יה נטולי גלוטן אם מכינים גרסה ללא גלוטן.

איך מכינים ריבת תותים ללא סוכר – השלבים:

1. שוטפים היטב את התותים במים קרים ומסירים את הגבעולים.
2. חותכים את התותים לחתיכות קטנות ומניחים אותם בסיר גדול.
3. מוסיפים את מיץ הלימון לסיר. מיץ הלימון עוזר לשפר את הטעם הטבעי של התותים ופועל כחומר משמר טבעי.
4. אם רוצים, מוסיפים לסיר את הדבש או סירופ המייפל לתוספת מתיקות. התאם את הכמות לפי העדפות הטעם שלך.
5. מערבבים פנימה את זרעי הצ'יה. זרעי הצ'יה משמשים כחומר מסמיך טבעי לריבה ועוזרים לקשור את המרכיבים ללא צורך בתוספת סוכר.
6. מניחים את הסיר על אש בינונית ומביאים את תערובת התותים לרתיחה עדינה.
7. מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לתערובת להתבשל 30-40 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
8. כשהתותים מתבשלים, התערובת תסמיך. השתמשו במועך תפוחי אדמה או במזלג כדי לרסק את התותים למרקם הרצוי.
9. לאחר שהריבה מגיעה לסמיכות המועדפת עליך, מסירים אותה מהאש ומניחים לה להתקרר מעט.
10. מעבירים את הריבה לצנצנות נקיות ומעוקרות ומניחים לה להתקרר לחלוטין לפני האיטום.
11. שומרים את ריבת התותים במקרר עד שבועיים. תיהנו מהמתיקות הטעימה של ריבת תותים תוצרת בית על המאכלים האהובים עליכם!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות