חיפוש

מתכון לבטטה בתנור עם סילאן – מתכון של מקצוענים

מתכון לבטטה בתנור עם סילאן

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

בטטות אפויות בתנור מוזלפות בסילאן הן שילוב מענג של טעמים מתוקים ומלוחים.

המתכון הזה הופך את הבטטות הצנועות לתוספת מענגת או ארוחה קלה המושלמת לכל אירוע.

המתיקות הטבעית של תפוחי האדמה משתלבת יפה עם עושר הסילאן, ויוצרת מנה גם בריאה וגם מפנקת.

זמן נדרש: כ-45-50 דקות

 

רכיבים:
– 4 בטטות בינוניות
– 3 כפות שמן זית
– 2 כפות סילאן
– 1 כפית מלח
– 1/2 כפית פלפל שחור
– פטרוזיליה טרייה לקישוט (לא חובה)

 

שלבים:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מקרצפים את הבטטות נקיות מתחת למים זורמים ומייבשים אותן במגבת מטבח.
3. חותכים את הבטטות לפרוסות או קוביות בגודל שווה, בעובי של כ-2-3 ס"מ.
4. בקערה גדולה זורקים את פרוסות הבטטה עם שמן זית, סילאן, מלח ים ופלפל שחור עד לציפוי אחיד.
5. מסדרים את פרוסות הבטטה בשכבה אחת על תבנית האפייה המוכנה, משאירים מרווח בין כל חלק על מנת להבטיח בישול אחיד.
6. מכניסים את תבנית האפייה לתנור שחומם מראש ואופים 25-30 דקות, או עד שהבטטות רכות ומקורמלות, הופכים אותן באמצע זמן הבישול.
7. לאחר שהבטטות מזהיבות ונימוחות במזלג, מוציאים אותן מהתנור.
8. מעבירים את הבטטות הצלויות לצלחת הגשה ומקשטים בפטרוזיליה טרייה, אם רוצים.
9. מגישים את הבטטות בתנור עם סילאן כתוספת מענגת או נהנים מהן כארוחה קלה בפני עצמן. תיהנו מהשילוב שאין לעמוד בפניו של טעמים מתוקים ומלוחים!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות