3/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

יצירת שניצל עגל מושלם היא הרפתקה קולינרית המפגישה קציצות עגל נימוחות עם ציפוי פריך וזהוב.

מההכנה לצלחת, לוקח בערך 30 דקות להכין את המנה הקלאסית הזו.

איך מכינים שניצל עגל – המרכיבים:

מרכיבים חלופיים:

איך מכינים שניצל עגל – השלבים:

  1. מתבלים את קציצות העגל במלח ופלפל משני הצדדים.
  2. מקימים שלוש קערות רדודות: אחת עם קמח, אחת עם ביצים טרופה ואחת עם פירורי לחם.
  3. חורצים כל קציצת עגל בקמח, תוך כדי ניעור כל עודף.
  4. טובלים את הקציצות המקומחות בביצים הטרופות, מוודאים שהן מצופות במלואן.
  5. לבסוף, מצפים את הקציצות בפירורי לחם, לוחצים בעדינות להדבקה.
  6. מחממים את השמן הצמחי במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
  7. לאחר שהשמן חם, מוסיפים בזהירות את קציצות העגל בלחם למחבת, עובדים בקבוצות במידת הצורך כדי למנוע צפיפות.
  8. מטגנים את הקציצות 3-4 דקות מכל צד, או עד שהן מזהיבות ופריכות.
  9. מוציאים את השניצלים מהמחבת ומניחים אותם על צלחת מרופדת בנייר סופג לניקוז עודפי השמן.
  10. מגישים את שניצלי העגל חמים, מעוטרים בפטרוזיליה קצוצה ובליווי פלחי לימון לסחיטה מלמעלה.

יתרונות תזונתיים של שניצל עגל:

שניצל עגל הוא מקור טוב לחלבון איכותי, ויטמינים חיוניים ומינרלים. הוא מספק ברזל, אבץ וויטמין B12, החשובים לחילוף החומרים באנרגיה ולבריאות הכללית. עם זאת, ראוי לציין כי המנה הזו מטוגנת ועשויה להיות גבוהה יותר בשומן ובקלוריות בהשוואה לשיטות בישול אחרות.

תוספות או שדרוגים אפשריים לשניצל עגל:

כדי להוסיף פרץ של טעם לשניצל העגל שלכם, שקול להוסיף אותו עם פרוסת פרושוטו ועלה מרווה לפני הלחם והטיגון. אתה יכול גם להגיש אותו עם כף רוטב חמוציות או ריבת לינגון לניגודיות מתוקה וחריפה. לגרסה קלילה יותר, אפשר לאפות את הקציצות בלחם בתנור במקום לטגן אותן. בנוסף, הגישו את השניצלים לצד סלט או ירקות צלויים כדי לאזן את הארוחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות