5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול
צאו למסע קולינרי עם סלט כרוב לבן המענג הזה עם שומשום, מנה מרעננת ופריכה שמתפקעת בטעמים ומרקמים.
הסלט הזה מושלם כתוספת או כארוחה קלה בפני עצמה, ומספק שילוב מענג של כרוב פריך ושומשום אגוזי.
כמה זמן להכין סלט כרוב לבן עם שומשום והזמן הדרוש:
כ-15 דקות.
איך מכינים סלט כרוב לבן עם שומשום – המרכיבים:
- 1 כרוב לבן קטן, מגורר
- 2 גזרים, מגוררים
- 2 בצלים קפיציים, פרוסים דק
- 3 כפות שומשום
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ אורז
- 1 כף דבש או סירופ מייפל
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פטרוזיליה טרייה או כוסברה, לקישוט
למרכיבים חלופיים, השתמשו בסירופ אגבה במקום דבש לגרסה טבעונית. ודא שזרעי השומשום מאושרים ללא גלוטן לאפשרות ללא גלוטן.
איך מכינים סלט כרוב לבן עם שומשום – השלבים:
- מערבבים בקערת ערבוב גדולה את הכרוב הלבן המגורר, הגזר המגורר והבצל האביבי הפרוס.
- במחבת יבשה על אש בינונית, קולים את השומשום עד שהם מקבלים צבע זהוב וריח, תוך ערבוב תכוף למניעת שריפה. מסירים מהאש ומניחים להתקרר.
- טורפים בקערה קטנה את שמן הזית, חומץ האורז, הדבש או סירופ המייפל, המלח והפלפל ליצירת הרוטב.
- יוצקים את הרוטב על תערובת הכרוב ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, תוך הקפדה על ציפוי אחיד של הירקות.
- מפזרים את השומשום הקלוי על הסלט ומערבבים בעדינות להטמעה.
- מעבירים את הסלט לכלי הגשה ומקשטים בפטרוזיליה טרייה או כוסברה.
יתרונות תזונתיים של המתכון:
כרוב לבן עשיר בויטמין C, סיבים ונוגדי חמצון, מה שהופך את הסלט הזה לתוספת מזינה לתזונה שלך. זרעי שומשום מוסיפים דחיפה של שומנים בריאים, חלבון ומינרלים, ומשפרים את הפרופיל התזונתי של המנה.
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון:
- הוסף פלפל אדום או מלפפון פרוס דק לתוספת קראנצ'יות וצבע.
- שלבו אגוזים קצוצים כמו שקדים או בוטנים לתוספת מרקם וטעם.
- לטפטף את הסלט עם סחיטת מיץ לימון טרי לטוויסט חריף.
שיפורים אלה יכולים להעלות את הטעם וההצגה של סלט הכרוב הלבן שלך עם שומשום, ומציעים אינסוף אפשרויות להתאמה אישית והתאמה אישית. תיהנו מהטעמים הפריכים והתוססים של הסלט הטעים הזה!