דרגו את המתכון
מלי מאירוב משתפת אותנו במתכון שלה לאופלאו/פלוב מושלם
מצרכים:
- 2 כוסות אורז פרסי
- 4 גזרים
- ראש שום
- קופסאת גרגירי חומוס שימורים
- קילו בשר או פרגית
- תבלינים
- סיר טפלון
אופן הכנה:
- סיר טפלון או יציקה!!
- לטגן 2 בצלים חתוכים לרצועות
- להוסיף קילו בשר חתוך לחתיכות קטנות או כבש או צלי מספר 5 או פרגיות ואפשר גם שומן כבש קצת.
- לטגן אותו בשמן ואפשר לשים כל פעם קצת לטיגון כדי שייטגן טוב.
- לאחר שטוגן,לשים כפית כמון,כפית פלפל שחור,כפית מלח,מים לכיסוי ולבשל שעה וחצי.
- לפתוח את המכסה שיצאו הנוזלים,להשאיר מעט מאוד נוזלים.
- לשים עוד טיפה שמן בבשר,לשים 4 גזרים חתוכים לגפרורים על הבשר,לא לערבב!
- לשים קופסאת חומוס גרגירים שטופים מקופסא מעל הגזר ומעל לשים ראש שום לא מקולף..!!!
- בקערה לשטוף 2 כוסות אורז ולסנן לשים כפית מלח ועוד חצי כפית כמון לערבב ולהניח מעל השכבות שעשינו.
- להוסיף 4 כוסות מים רותחים,מכסה גלוי טיפה.
- שהאורז ספג את הנוזלים,לא לערבב,להנמיך ללהבה נמוכה עם הידית של הכף לעשות 3 גומות עמוקות באורז ליציאת אדים,לכסות את הסיר לגמריי ולהשאיר בערך חצי שעה.
- לראות שאין נוזלים,לכבות.לחכות עשר דקות..לקחת צלחת גדולה..להניח על הסיר ולהפוך לצלחת!
- לא מערבבים בכלל כל מהלך הבישול!!
- אפשר לוותר על החומוס.
- אפשר להוסיף מעל הגזר קוביות חציל מטוגן.
- לא לותר על השום!!! הארומה שנותן מדהימה!!.