חיפוש

אושפלאו/פלוב מלי מאירוב

אושפלאו מתכון
מלי מאירוב משתפת אותנו במתכון שלה לאופלאו/פלוב מושלם

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מלי מאירוב משתפת אותנו במתכון שלה לאופלאו/פלוב מושלם

מצרכים:

  • 2 כוסות אורז פרסי
  • 4 גזרים
  • ראש שום
  • קופסאת גרגירי חומוס שימורים
  • קילו בשר או פרגית
  • תבלינים
  • סיר טפלון

אופן הכנה:

  • סיר טפלון או יציקה!!
  • לטגן 2 בצלים חתוכים לרצועות
  • להוסיף קילו בשר חתוך לחתיכות קטנות או כבש או צלי מספר 5 או פרגיות ואפשר גם שומן כבש קצת.
  • לטגן אותו בשמן ואפשר לשים כל פעם קצת לטיגון כדי שייטגן טוב.
  • לאחר שטוגן,לשים כפית כמון,כפית פלפל שחור,כפית מלח,מים לכיסוי ולבשל שעה וחצי.
  • לפתוח את המכסה שיצאו הנוזלים,להשאיר מעט מאוד נוזלים.
  • לשים עוד טיפה שמן בבשר,לשים 4 גזרים חתוכים לגפרורים על הבשר,לא לערבב!
  • לשים קופסאת חומוס גרגירים שטופים מקופסא מעל הגזר ומעל לשים ראש שום לא מקולף..!!!
  • בקערה לשטוף 2 כוסות אורז ולסנן לשים כפית מלח ועוד חצי כפית כמון לערבב ולהניח מעל השכבות שעשינו.
  • להוסיף 4 כוסות מים רותחים,מכסה גלוי טיפה.
  • שהאורז ספג את הנוזלים,לא לערבב,להנמיך ללהבה נמוכה עם הידית של הכף לעשות 3 גומות עמוקות באורז ליציאת אדים,לכסות את הסיר לגמריי ולהשאיר בערך חצי שעה.
  • לראות שאין נוזלים,לכבות.לחכות עשר דקות..לקחת צלחת גדולה..להניח על הסיר ולהפוך לצלחת!
  • לא מערבבים בכלל כל מהלך הבישול!!
  • אפשר לוותר על החומוס.
  • אפשר להוסיף מעל הגזר קוביות חציל מטוגן.
  • לא לותר על השום!!! הארומה שנותן מדהימה!!.

סרטון עם מתכון נוסף לאושפלאו:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות