מצרכים
*אסאדו במעשנה / בתנור עם בירה מעדן*
½2 ק"ג נתח אסאדו עם עצם
1 בקבוק בירה כהה אני השתמשתי בבירה קסטיל רובוס
¼ כוס שמן זית
¼ כוס דבש
גרדת לימון מחצי לימון
3 כפות מיץ לימון
עלי טימין מ- 5 גבעולים ללא הגבעול
1 כף חרדל דיז’ון
5 שיני שום כתושות
½-1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה.
2. שמים את נתח האסאדו בשקית שופכים פנימה את המרינדה וסוגרים היטב .
3. מנערים את השקית שכל הרוטב יגע בנתח .
4. מכניסים למקרר ל-3 שעות רצוי לילה שלם.
5. מידי פעם הופכים את השקית.
6. אחרי לילה שלם , מעבירים את הנתח עם מחצית מהרוטב לנייר אפיה עוטפים טוב טוב וסוגרים עם נייר כסף .
7. מכניסים למעשנה או לתנור שחומם מראש על 160° בין 4-8 שעות תלוי בגודל הנתח .
8. אחרי שעה וחצי מסירים כיסוי .
9. ומידי פעם מברישים במרינדה שהשארנו בצד הנתח מוכן שהבשר מתפרק בקלות .
מתכון של נועם זיגדון.