3.5/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול
בגט צרפתי מתכון
מצרכים לבגט צרפתי מתכון
פוליש:
1/4 כוס קמח לבן
קמצוץ שמרים לחים
1/4 כוס מים פושרים
לבצק:
1 כפית שמרים
1/3 כוס מים
1/3 1 כוסות קמח לבן
1 כפית מלח
אופן הכנה :
הפוליש :
מערבבים את כל החומרים לפוליש ולשים במשך כמה דקות.
מניחים לשעתיים בכלי אטום בטמפרטורת החדר ואחרכך ל-12 שעות במקרר.
הבצק:
1. מערבבים את השמרים,המים,חצי כוס פוליש,הקמח והמלח. לשים לאט במשך 3 דקות,מוסיפים את המלח ולשים במשך 7 דקות נוספות.
2. מכסים את הבצק ומניחים לשעה בטמפרטורת החדר.
3. מגלגלים לצורה הרצויה.
4. מניחים את הבצק לשעה נוספת.חורצים 4 חריצים עוקבים לאורך הבגט בעזרת סכין( עדיף סכין יפני) , ואופים בתנור בחום גבוה של 230 מעלות כחצי שעה.
אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.
בתאבון!!!