בורקס טורקי מושלם במילוי גבינה ובטטה מתכון של תומר תומס
מצרכים להכנת בורקס טורקי:
חומרים להכנת בצק:
4 כוסות חד פעמי של קמח לבן מנופה
כף מלח
כף שמן
כף חומץ 5%
כוס וחצי מים פושרים
לטבילת הבצקהבצק:
כוס וחצי שמן
למילוי:
400 גרם גבינת פטה(פטינה)
מיכל של גבינת סקי או גבינה לבנה אחרת 3% (125 גרם)
1 ביצה
מעט פלפל שחור(לא חובה)
לציפוי:
חלמון ביצה מעורבב עם כף מים
שומשום
קצח
אופן הכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים במשך 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
2. לאחר שלשנו את הבצק וקיבלנו בצק אחיד,נחלק את הבצק ל-8 כדורים שווים ונעביר.
3. מעבירים את הכדורים למיכל עמוק ושופכים מעל כוס וחצי שמן עד לכיסוי ומשאירים במשך שעה עד שעה וחצי.
4. מתחילים בהכנת המילוי גבינה: מערבבים את כל חומרי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מתחילים בפתיחת הבצק: לאחר שעה וחצי לוקחים כדור בצק ושמים בין 2 ניירות אפיה ופותחים את הבצק
כמה שיותר דק בעזרת היד או מערוך כפי שהוצג בסרטון.
6. לאחר שהתקבל בצק דק במיוחד,מסירים את הנייר האפיה העליון ומורחים על הבצק את מילוי הגבינה על חצי מהבצק שרידדנו ומגלגלים את הבצק לצורת נחש ואת הרול שהתקבל מגלגלים בצורת ספירלה(שוב כל התהליך מוצג בסרטון )
7. חוזרים על התהליך עם שאר הכדורים.
8. מעל המילוי ניתן לשים בצל ירוק קצוץ(לא חובה), מסדרים את הבורקסים בתבנית,מורחים בביצה ומפזרים שומשום וקצח מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים עד להשחמה כ-20 דקות.
9. ניתן ללהכין מילוי בטטה, להכנה פשוט מרתיחים בטטה במים ולאחר הבטטה מוכנה,מרסקים וניתן לערבב עם מילוי של חציל קלוי על האש ומעט מלח ופלפל שחור,מעט כמון ומעט פפריקה או חריף,טיפה כוסברה וביצה ומערבבים עד לקבלת מילוי אחיד.
למתכוני מאפים נוספים לחצו על הקישור: מאפים