ספינג' טוניסאי מתכון של תומר תומס כולל סרטון

ספינג' טוניסאי מתכון של תומר תומס כולל סרטון

מצרכים להכנת ספינג' טוניסאי:
500 גרם קמח ( 4 כוסות)
1 כף שמרים
כף סוכר
כף מלח
שקית אבקת אפייה
1 ביצה לארג'
2 כוסות מים פושרים

אופן הכנה:
1. בקערה שמים את הקמח,שמרים והסוכר.
2. מוסיפים את המלח בצד,שלא יהיה מגע ישיר עם השמרים. כמוכן מוסיפים את אבקת האפייה והביצה.
3. מפעילים את המיקסר עם וו לישה ומוסיפים אל תערובת הקמח את המים הפושרים ומערבבים 5-7 דקות.
4. מכסים את הבצק ומתפיחים למשך 50 דקות.
5. משמנים קלות את הידיים ומורידים את האוויר מהבצק שתפח.
6. מחממים את השמן עד שמכניסים כף או שיפוד עץ ונוצרים סביבו בועות.
7. לוקחים חתיכה מהבצק,ויוצרים חור במרכז הבצק באמצעות האצבעות,עד שנוצר מעין חישוק ומעבירים לטיגון בשמן.
8. כאשר הספינג' מושחם בתחתית הופכים אותו עד להזהבה של הצד השני.
9. לאחר שהספינג הזהיב מעבירים למסננת ולפני הגשה מפזרים סוכר.

למתכונים נוספים של תומר תומס, לחצו על הקישור : תומר תומס מתכונים

חלה מתוקה כמו בקונדיטוריה של ליהי קרויץ

חלה מתוקה כמו בקונדיטוריה של ליהי קרויץ

מצרכים להכנת חלה מתוקה:
1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות שמרים או שקית אחת של שמרית
כוס חד פעמי של סוכר פחות כף
1 ביצה
כף מלח
3/4 כוס חד פעמי של שמן קנולה
2 כוסות מים פושרים (תלוי בספיגה של הבצק,יכול להיות שנצטרך מעט יותר או פחות)

להברשה:
1 ביצה
1 כפית מים
1 כפית סוכר

אופן הכנה:
1. בקערה שמים את הקמח המנופה,מוסיפים את השמרים,סוכר ומכסים עם קמח.
2. מוסיפים את הביצה והמלח ומתחילים ללוש במיקסר ומוסיפים מים פושרים בהדרגה.
3. כאשר הבצק רטוב מעט מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש.
4. מוסיפים מים עד שהבצק מעט דביק ואז לשים במיקסר למשך 8 דקות.
5. ניתן להוסיף מעט קמח במהלך הלישה,על מנת למנוע מהבצק להיות דביק.
6. מפרידים את הבצק מוו הלישה, מוציאים את קערת המיקסר,מפזרים מעל הבצק,קמח או שמן על מנת למנוע התייבשות של הבצק,מכסים ומתפיחים את הבצק ( לפני שמכסים זה השלב שלוקחים חתיכה להפרשת חלה) ,מתפיחים עד אשר הבצק הכפיל את נפחו.
7. מוציאים מהבצק את האוויר לאחר התפיחה (ניתן לעשות זאת ידנית או במיקסר).
8. שוב מפזרים קמח או שמן מכסים ומתפיחים פעם שניה.
9. לאחר שהבצק תפח בפעם השניה, מעבירים את הבצק למשטח מקומח.
10. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.
11. לוקחים 1/3 מהבצק ומחלקים ל-2 ומגלגלים את אחד החלקים לנקניק ארוך כפי שהוצג בסרטון ומניחים בצד.
12. חוזרים על התהליך עם החלק השני.
13. יוצרים איקס עם שני הנקניקים שיצרנו וקולעים צמות כמו שהוצג בסרטון.
14. מסדרים את החלות על תבנית עם נייר אפיה.
15. מעבררים את חומרי ההברשה(ביצה,מים,סוכר) ומברישים את החלות ,מפזרים שומשום ומתפיחים את החלות( ניתן לעשות הברשה נוספת לאחר התפיחה)
16. אופים בתנור במשך 30-35 דקות בחום של 180-190 מעלות.

חצ'פורי מתכון אמיתי של תומר תומס כולל סרטון

חצ'פורי מתכון אמיתי של תומר תומס כולל סרטון

מצרכים להכנת חצפורי אמיתי:
חומרים להכנת הבצק:
1 ק"ג קמח
50 גרם חמאה מומסת
כף סוכר
כף מלח
3 כפות שמן
חצי שקית( 25 גרם) שמרית
1 ביצה
600 מ"ל מים פושרים (3 כוכות שתיה חמה)

מצרכים למילוי:
250 גרם גבינה צהובה מגורדת
250 גבינה טוב טעם או בולגרית
1 גביע קוטג'
1 ביצה
מעט קמח לבן מנופה

אופן הכנת חצ'פורי:
1. בקערת המיקסר שמים את כל חומרי הבצק ולשים במיקסר 5-10 דקות.
2. שמים את האבן שמוט בתחתית התנור ומדליקים לחום גבוה.
3. כאשר הבצק מוכן, יוצרים מהבצק כדור, מורחים בשמן בתחתית ולמעלה,מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
4. מערבבים את כל חומרי המלית, במידה וחסר מליחות ניתן להוסיף מעט מלח.
5. מקמחים קלות את משטח העבודה,ולשים מעט את הבצק לשחרר את האוויר הכלוא בפנים.
6. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים.
7. מרדדים את הבצק לעיגול ומורחים על כל העיגול את מילוי הגבינה כפי שהוצג בסרטון.
8. מגלגלים את הבצק מהפינות ומהדקים את הקצוות כפי שהוצג בסרטון.
9. מתפיחים כל יחידה כרבע שעה עד 20 דקות ומורחים את הקצוות עם חלמון מדולל עם מעט מים.
10. מסגרים את החצ'פורי על רשת מכוסה בנייר אפיה עם רווחים , ואופים בתנור על אבן שמוט למשך 15 דקות .
11. מוציאים את החצ'פורי מהתנור ,שוברים ביצה במרכז ואופים עוד כ3-4 דקות.

סימיט טורקי מתכון

סימיט טורקי מתכון

מצרכים סימיט טורקי מתכון
3 כוסות קמח
2 כפיות מלח
1 כף שמרים יבשים
3 כפות שמן
4 כפות מולסה או סילאן או סירופ מייפל לערבב עם 4 כפות מים
1 כוס מים
שומשום



אופן הכנה:
1. שמים את הקמח בקערה
2. עושים חור במרכז הקמח ומוסיפים את השמרים היבשים וחצי כוס מים ומערבבים מעט את המים עם השמרים
3. מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים לערבב.
4. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
5. יוצרים מהבצק כדור,שמים בקערה, מכסים ומתפיחים במשך שעה.
6. לאחר שעה,מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ,ויוצרים 6 נקניקים מהבצק.
7. יוצרים מנקניק הבצק בייגל כפי שהודגם בסרטון.
8.טובלים את הבייגל בתערובת המולסה עם המים ולאחר מכן טובלים בשומשום.
9. מסדרים את הבייגל על תבנית עם נייר אפיה ומתפיחים שעה נוספת.
10. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות במשך 25 דקות.
11. מוציאים ומגישים.

בורקיטס גבינה מתכון כולל סרטון של שלמה סתו

בורקיטס בינה מתכון כולל סרטון של שלמה סתו

מצרכים בורקיטס גבינה :
בצק:
350 גרם קמח לבן
חצי שקית אבקת אפייה
200 גרם חמאה רכה
ביצה
גביע קוטג' פחות 4 כפות

למילוי:
50 גרם גבינה צהובה קצוצה
4 כפות קוטג'
50 גרם גבינה בולגרית רכה
חצי כפית פלפל

לציפוי:
ביצה
שומשום



אופן הכנה:
1. שמים בקערת המיקסר את המצרכים של הבצק ומפעילים עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד.
2. יוצרים כדור, שמים בקערה, מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.
3. מערבבים את כל חומרי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על נייר אפיה.
5. קורצים עיגולים ובמרכז כל עיגול שמים את המילוי כפי שהודגם בסרטון.
6. מקפלים וסגרים כל עיגול ומהדקים בעזרת מזלג.
7. מסדרים את הבורקיטס בתבנית עם נייר אפייה.
8. מברישים את הבורקיטס בתבנית עם ביצה ומפזרים שומשום מעל.
9. מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהבוריקטס מזהיב.
10. מוציאים ומגישים.

למתכונים נוספים של המאפים של שלומי לחצו כאן

לחמניות טחינה עם תרד של אורית לוי

לחמניות טחינה עם תרד של אורית לוי

מצרכים:
מספיק ל- 7 לחמניות
10 מדליוני תרד קפואים (לא חייב)
4 ביצים
3 כפות טחינה
חצי שקית אבקת אפייה או 5 גר'
כפית אבקת מרק בצל
מעט פלפל
1 בצל קצוץ מטוגן בכף שמן (לא חייב)
אפשר להוסיף גם 3 כפות גרגירי תירס מקופסת שימורים



אופן ההכנה
1. לחמם תנור ל- 200 מעלות.
2. להכניס למיקרו את מדליוני התרד ל- 2 דק'. להוציא ולמעוך אותם..
3. להכניס את כל המרכיבים לקערה ולערבב היטב..
4. לשמן תבניות מאפינס אישיות במעט שמן..
5. למלא בעיסה עד שני שליש מגובה התבנית. המאפה תופח מאוד..
6. להכניס לתנור בדיוק ל- 25 דק'..
7. לטרוף

לחם שום מתכון ביתי מושלם

לחם שום מתכון ביתי מושלם

מתכון ללחם שום ביתי טעים רצח!!!!
מצרכים ללחם שום ביתי
1/4 רבע כוס חלב חמים
1 כפית סוכר
1 כפית שמרים יבשים
1.5 כוסות קמח
מלח לפי הטעם
מעט חלב להברשה של הלחם
1 כפית שמן
2 כפות חמאה
2 כפות כוסברה קצוצה דק
3 שיני שום קצוצות



אופן הכנת הלחם שום:
1. בקערה מערבבים את החלב,סוכר והשמרים היבשים, מערבבים היטב ומניחים 5 דקות בצד על מנת לתת לשמרים לעבוד.
2. מוסיפים לתערובת קמח ומלח לפי טעם ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
3. במידה והבצק יבש,ניתן להוסיף חלב לפי הצורך.
4. לשים את הבצק במשך 5 דקות עד שהבצק חלק ורך למגע.
5. מוסיפים את השמן ומקפלים את הבצק פנימה.
6. מכסים את הבצק ומשאירים להתפחה שעתיים,עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.
6.מוציאים אוויר מהבצק,מקפלים פנימה ומשטחים את הבצק על משטח מקומח קלות.
7. מגלגלים את הבצק בצורה הדוקה , סוגרים את קצוות הבצק ויוצרים צורה של גליל.
8. מכסים ומתפיחים שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
9. מברישים את הלחם עם חלב.
10. חורצים בלחם 3 חריצים.
11. אופים את הלחם 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
12. מוציאים מהתנור ונותנים ללחם להתקרר.
13. חותכים את הלחם לפרוסות אבל לא עד הסוף.
14. מתחילים בהכנת החמאת שום: מערבבים את החמאה הכוסברה והשום עד לקבלת תערובת חלקה.
15. מורחים את חמאת השום בין הפרוסות.
16. עוטפים את הלחם בנייר כסף ואופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

בורקיטס טורקי עם תפוח אדמה – ענבל סבג

בורקיטס טורקי עם תפוח אדמה

מרכיבים:
לבצק:
2 כוסות קמח רגיל או כוסמין
חצי כוס שמן קנולה
חצי כוס מים רותחים
כפית מלח
(כפית סוכר אם עושים במילוי מתוק כמו שוקולד/ריבת חלב/ממרח תמרים וחלבה)
למילוי
4 תפו"א בינוניים קלופים ומבושלים לפירה
1 בצל בינוני קצוץ
2 כפות שמן זית
כפית מלח ומעט פלפל
לזרייה לפני הכנסה לתנור
ביצה טרופה
שומשום




אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה לעיסה אחידה כ- 3 דק'. הבצק מוכן במהירות ומתגבש לרך וגמיש.
2. אם משתמשים בקמח כוסמין הבצק יוצא חום, בקמח לבן יוצא לבן.
3. מחלקים את הבצק לשניים.
4. מרדדים על משטח (לא חייב מקומח כי הבצק מאוד נוח לעבודה), קורצים עיגולים לפי הגודל הרצוי.
5. מערבבים את הפירה עם הבצל המטוגן, המלח והפלפל.
6. עם כפית מניחים על הקצה התחתון של העיגול וסוגרים את הקצוות. מהדקים עם מזלג את הקצוות לקבלת צורה יפה וסגירה מושלמת. מניחים בתבנית עם נייר אפייה.
7. מורחים את הבורקיטס עם ביצה טרופה וזורים שומשום.
8. אופים כחצי שעה/40 דק' בחום 180 מעלות, עד שמזהיב.
9.אפשר למלא את הבצק עם גבינות/טונה וביצה קשה/נוטלה/ממרח תמרים וחלבה/תפוחים וקינמון.