חיפוש

מתכון לחם מופחת פחמימות מלוח: תענוג בריא

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון לחם מופחת פחמימות מלוח: תענוג בריא

מתכון לחם מופחת פחמימות מלוח זה הוא מחליף משחק עבור כל מי שצופה בצריכת הפחמימות שלו או פשוט מחפש אפשרות לחם בריא יותר מבלי לוותר על הטעם. זהו מתכון רב תכליתי שתוכלו ליהנות ממנו כטוסטים לארוחת בוקר, כריכים לארוחת צהריים, או כתוספת למרק או סלט האהובים עליכם לארוחת ערב. בנוסף, הוא עמוס ביתרונות תזונתיים, מה שהופך אותו לפינוק נטול רגשות אשם עבור אוהבי לחם בכל מקום.

בהשראת הביקוש הגובר לחלופות דלות פחמימות, מתכון זה נוקט בשיטות הכנת לחם מסורתיות ונותן להן טוויסט בריא. על ידי החלפת מרכיבים עתירי פחמימות בחלופות דלות פחמימות, יצרנו לחם שהוא גם טעים ומזין.

רכיבים:

  • 2 כוסות קמח שקדים
  • 1/4 כוס זרעי פשתן טחונים
  • 1/4 כוס קמח קוקוס
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 4 ביצים גדולות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס חלב שקדים לא ממותק
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • אופציונלי: עשבי תיבול ותבלינים לבחירתך (כגון רוזמרין, אבקת שום או תיבול איטלקי) למגוון טעמים

הוראות שלב אחר שלב:

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית רגילה (בערך 20 ס"מ על 10 ס"מ) בשמן זית או מרפדים אותה בנייר אפייה להסרה קלה.
  2. בקערת ערבוב גדולה מערבבים קמח שקדים, זרעי פשתן טחונים, קמח קוקוס, אבקת אפייה ומלח. מערבבים היטב כדי להבטיח פיזור אחיד של החומרים.
  3. בקערה נפרדת, טורפים יחד ביצים, שמן זית, חלב שקדים וחומץ תפוחים עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים עד לאיחוד יסודי. אם רוצים, מוסיפים עשבי תיבול ותבלינים לתוספת טעם.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית המוכנה, מחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
  6. אופים בתנור שחומם מראש במשך 40-45 דקות, או עד שהלחם מזהיב וקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי.
  7. לאחר האפייה, מוציאים את הלחם מהתנור ומניחים לו להתקרר בתבנית 10-15 דקות לפני שמעבירים אותו לרשת להתקררות מלאה.
  8. לאחר התקררות, פורסים את הלחם ל-12 פרוסות אחידות ומגישים לפי הרצוי.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות, יש לוודא שכל המרכיבים המשמשים הם כשרים. אתה יכול גם להחליף חלב שקדים בכל חלופה אחרת חלבית שאינה חלבית, כגון חלב סויה או חלב קוקוס, כדי להתאים להעדפות או הגבלות תזונתיות.

יתרונות תזונתיים:

הלחם דל הפחמימות הזה עמוס בכל טוב. קמח שקדים מספק שומנים בריאים, חלבון וסיבים, בעוד שקמח קוקוס מוסיף סיבים נוספים וטעם קוקוס עדין. זרעי פשתן עשירים בחומצות שומן אומגה 3 ובליגנאנים, בעלי תכונות נוגדות חמצון. עם פחות פחמימות ויותר שומנים בריאים וחלבונים בהשוואה ללחם מסורתי, מתכון זה תומך ברמות סוכר יציבות בדם ומקדם שובע.

כמות: מתכון זה מניב כיכר לחם סטנדרטית אחת, כ-12 פרוסות.

זמן הכנה: ההכנה אורכת כ-15 דקות, עם 40-45 דקות נוספות לאפייה.

רמת קושי: המתכון הזה נכנס לקטגוריה הקלה. זה דורש כישורי ערבוב ואפייה בסיסיים, מה שהופך אותו מתאים לאופים מתחילים.

טיפים לשיפור:

  • התנסה עם עשבי תיבול ותבלינים שונים כדי להתאים אישית את הטעם של הלחם שלך. רוזמרין, טימין, אבקת שום, או אפילו פיזור של גבינת פרמזן יכולים להוסיף טוויסט טעים.
  • כדי לשפר את מרקם הלחם, נסו להוסיף לבלילה חופן אגוזים או גרעינים קצוצים, כמו גרעיני דלעת או גרעיני חמנייה.
  • לקבלת קרום רך יותר, מכסים את הכיכר בנייר אלומיניום במהלך 10-15 הדקות האחרונות של האפייה.
  • מניחים ללחם להתקרר לחלוטין לפני שפורסים אותו כדי למנוע ממנו להתפורר. אם אתה יכול לעמוד בפיתוי, לתת לו לשבת לילה יכול לשפר את המרקם והטעם שלו.

תהנה מהלחם הביתי שלך דל פחמימות ללא רגשות אשם, בידיעה שאתה מזין את הגוף שלך עם מרכיבים בריאים וטעם טעים!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות