חיפוש

דים סאם סיני אותנטי: מתכון כופתאות מאודות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

דים סאם סיני אותנטי: מתכון כופתאות מאודות

דים סאם, מסורת אהובה במטבח הסיני, מוצא את מקורותיה בבתי התה שלאורך דרך המשי העתיקה. הביסים הקטנים והטעמים הללו נועדו מלכתחילה ללוות את התה, אך התפתחו למבחר מגוון של מנות, כולל הכופתאות המאודות האייקוניות. כופתאות אלה עדינות, אך עם זאת מפוצצות במילויים מלוחים, הן מרכיב עיקרי במטבח הקנטונזי וצברו פופולריות ברחבי העולם בשל הטעם הבלתי ניתן לעמוד בפניהם ומשמעותם התרבותית.

רכיבים:

לבצק:

250 גרם קמח לכל מטרה

150 מ"ל מים

למילוי:

  • 200 גרם בשר חזיר או עוף טחון
  • 100 גרם שרימפס, קצוצים דק
  • 2-3 בצלים קצוצים דק
  • 1 כף ג'ינג'ר, טחון
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף יין שאוקסינג (או שרי יבש)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערת מיקסר את הקמח והמים. ללוש עד שנוצר בצק חלק, להוסיף עוד מים במידת הצורך. מכסים במטלית לחה ונותנים לו לנוח 30 דקות.
  2. מכינים את המילוי: מערבבים בקערה נפרדת את בשר החזיר או העוף הטחון, שרימפס קצוץ, בצל, ג'ינג'ר טחון, רוטב סויה, שמן שומשום, יין שאוקסינג, מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצרים את הכיסונים: לאחר שהבצק נח מגלגלים אותו לגליל ארוך וחותכים אותו ל-20 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור קטן ואז משטחים אותו לעיגול בעזרת מערוך, מכוון לקוטר של כ-8 ס"מ.
  4. ממלאים ואוטמים את הכיסונים: מניחים כף מילוי במרכז כל עיגול בצק. מרטיבים את השוליים במים, ואז מקפלים את הבצק על המילוי ליצירת צורת חצי ירח. צובטים ומקפלים את הקצוות כדי לאטום היטב, ומבטיחים שלא יברח מילוי במהלך האידוי.
  5. לאדות את הכיסונים: מסדרים את הכיסונים על סלסלת אדים מרופדת בנייר, משאירים מרווח בין כל אחד למניעת הידבקות. מאדים מעל מים רותחים במשך 8-10 דקות, או עד שהבצק מוכן והמלית חמה ומבושלת.
  6. מגישים ונהנים: מעבירים בזהירות את הכיסונים המאודים לצלחת הגשה ומגישים חם עם רוטב הטבילה האהוב עליכם, כמו רוטב סויה מעורבב עם שפריץ של חומץ אורז או שמן צ'ילי.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להתאים את המתכון הזה בקלות על ידי שימוש במרכיבים בעלי תעודת כשרות. החליפו את בשר החזיר והשרימפס בבשר בקר או עוף טחון עם תעודת כשרות, והקפידו גם על שאר המרכיבים כשרות. בנוסף, ניתן להתנסות במילויים צמחוניים, כגון פטריות קצוצות דק, טופו או כרוב, מתובל ברוטב סויה ועשבי תיבול ארומטיים.

יתרונות תזונתיים:

  • דים סאם, כולל כופתאות מאודות, יכול להיות תוספת מזינה לתזונה שלך. 
  • הם בדרך כלל דלים בשומן וקלוריות, במיוחד כאשר הם מאודים ולא מטוגנים. 
  • החלבון מהחזיר, העוף והשרימפס מספק חומצות אמינו חיוניות, בעוד הירקות והעשבים תורמים סיבים, ויטמינים ומינרלים. 
  • בנוסף, אידוי שומר על השלמות התזונתית של המרכיבים מבלי להוסיף שמן או שומן נוסף.

תשואה: מתכון זה מכין כ-20 כופתאות.

זמן הכנה: 45 דקות

דרגת קושי: בינונית

טיפים לשיפור ושיטות בישול:

  • לתוספת טעם אפשר להוסיף לתערובת המילוי שום קצוץ דק או עירית סינית.
  • כדי למנוע מהכופתאות להידבק לסלסילת הקיטור, מרפדים אותה בנייר פרגמנט או עלי כרוב.
  • הקפידו לא למלא יתר על המידה את הכיסונים, כי זה יכול לגרום להם להתפרץ במהלך האידוי.
  • אם חסר לכם זמן, אפשר להכין את המילוי מראש ולשמור במקרר עד לשימוש.
  • תהיו יצירתיים עם רטבי הטבילה שלכם! נסה לערבב רוטב סויה עם קורטוב של דבש, שום טחון וג'ינג'ר מגורר לטבילה מתוקה ומלוחה. לחילופין, ניתן להשתמש ברוטב הוסין או ברוטב צ'ילי מתוק לפרופיל טעם שונה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות