חיפוש

 לחם חיטה מלאה מתכון תוצרת בית: מצרך מזין

לחם חיטה מלאה מתכון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

 

לחם מחיטה מלאה תוצרת בית הוא קלאסיקה נצחית שנהנו ממנה במשך מאות שנים. מקורו בתרבויות עתיקות, לחם היה מזון עיקרי בתרבויות רבות ברחבי העולם. לחם מחיטה מלאה, במיוחד, מוערך בזכות טעמו האגוזי, המרקם הלבבי והיתרונות הבריאותיים הרבים שלו. 

המתכון הזה ללחם מחיטה מלאה תוצרת בית הוא פשוט אך משביע, ומאפשר לכם ליהנות מהטוב הבריא של לחם טרי שנאפה ממש במטבח שלכם. בין אם פרוס לכריכים, קלוי לארוחת בוקר, או מוגש לצד מרקים וסלטים, לחם מחיטה מלאה תוצרת בית הוא תוספת רבתכליתית וטעימה לכל ארוחה.

רשימת רכיבים:

 500 גרם קמח מלא

 7 גרם שמרים אינסטנט

 10 גרם מלח

 300 מ"ל מים חמימים

 30 מ"ל שמן זית

 15 גרם דבש או סירופ מייפל (לא חובה)

 

הוראות הכנה שלב אחר שלב:

  1. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את הקמח המלא, השמרים האינסטנט והמלח.
  2. מוסיפים את המים החמים, שמן הזית והדבש או סירופ מייפל (אם משתמשים) לחומרים היבשים.
  3. מערבבים את החומרים יחד עד שנוצר בצק גס.
  4. הופכים את הבצק על משטח מקומח קלות ולשים אותו במשך 8-10 דקות, או עד שהוא חלק ואלסטי.
  5. מניחים את הבצק הלוש בקערה נקייה ומשומנת קלות ומכסים אותו במגבת מטבח או בניילון.
  6. מניחים לבצק להתפחה במקום חמים ללא גירוי במשך 12 שעות, או עד שהכפיל את נפחו.
  7. לאחר שהבצק תפח, מכסים אותו בעדינות כדי לרוקן אותו, ואז מעצבים אותו לכיכר ומניחים אותו בתבנית משומנת בגודל 9×5 אינץ' (23×13 ס"מ).
  8. מכסים את התבנית במגבת מטבח ונותנים לבצק לתפוח עוד 30-45 דקות, או עד שהוא התפח מעט מעל שפת התבנית.
  9. מחממים את התנור ל190 מעלות צלזיוס.
  10. אופים את הכיכר התפוחה בתנור שחומם מראש במשך 30-40 דקות, או עד שהוא מזהיב מלמעלה ונשמע חלול כשנוקשים על התחתית.
  11. מוציאים את הלחם מהתנור ונותנים לו להתקרר בתבנית למשך 5 דקות, ואז מעבירים אותו לרשת לצינון מלא.
  12. לאחר שהלחם התקרר, פורסים אותו דק ונהנים ממנו טרי עם הממרחים או התוספות האהובים עליכם. יש לאחסן שאריות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 3-4 ימים, או להקפיא לאחסון ארוך יותר.

 

יתרונות תזונתיים:

  • לחם מחיטה מלאה הוא בחירה מזינה המספקת מקור טוב לפחמימות מורכבות, סיבים תזונתיים וחומרי תזונה חיוניים כמו ויטמינים ומינרלים. 
  • שלא כמו לחם לבן מזוקק, לחם מחיטה מלאה שומר על כל גרעין הדגן, כולל הסובין והנבט העשירים בחומרי מזון. 
  • זה הופך לחם מחיטה מלאה לעשיר בסיבים, חלבון ומיקרונוטריינטים כמו ברזל, מגנזיום וויטמינים מקבוצת B. שילוב לחם מחיטה מלאה בתזונה יכול לעזור לתמוך בבריאות מערכת העיכול, לווסת את רמות הסוכר בדם ולהפחית את הסיכון למחלות כרוניות כמו מחלות לב וסוכרת.

מנות:

מתכון זה מכין כיכר אחת של לחם מחיטה מלאה, בערך 1012 פרוסות.

זמן הכנה:

זמן ההכנה ללחם מחיטה ביתית הוא כ20 דקות, בתוספת 12 שעות לתפיחה ו30-40 דקות לאפייה.

רמת קושי:

מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מתאים לאופים מתחילים. אמנם הכנת לחם מאפס עשויה להיראות מאיימת, אבל עם קצת סבלנות ותרגול, כל אחד יכול לשלוט באמנות של אפיית לחם מחיטה מלאה תוצרת בית.

חלופות למתכונים:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להשתמש בחומרי גלם בעלי תעודת כשרות. אם אתם מעדיפים אופציה טבעונית, אפשר להשמיט את הדבש או סירופ המייפל מהמתכון. בנוסף, אתה יכול להתאים אישית את הלחם על ידי הוספת מרכיבים כגון זרעים, אגוזים, פירות יבשים או עשבי תיבול לתוספת טעם ומרקם.

טיפים לבישול:

  •  השתמשו בקמח מלא באיכות גבוהה לקבלת התוצאות הטובות ביותר. חפש קמח שסומן כ"חיטה מלאה" או "100% דגנים מלאים" כדי להבטיח שאתה מקבל את מלוא היתרונות התזונתיים.
  •  ודאו שהמים המשמשים במתכון חמימים למגע אך לא חמים, שכן מים חמים יכולים להרוג את השמרים.
  •  ללוש את הבצק עד שהוא חלק ואלסטי, מה שבדרך כלל לוקח בערך 810 דקות ביד או 57 דקות עם מיקסר עם וו בצק.
  •  נותנים לבצק לתפוח בסביבה חמימה נטולת גירוי עד להכפלת נפחו, שלרוב לוקח כ12 שעות בהתאם לטמפרטורת החדר.
  •  כדי לבדוק אם הלחם סיים לאפות, הקש על תחתית הכיכר עם פרקי האצבעות. אם זה נשמע חלול, זה מוכן.
  •  הניחו ללחם להתקרר לחלוטין על רשת לפני שפורסים אותו כדי למנוע ממנו להיות דחוס וגומי.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות