דרגו את המתכון
מדי רואקי משתפת אותנו במתכון שלה לבצלים ממולאים בבשר.
- 5 בצלים גדולים
- 300 גרם בשר
- 1/2 כוס פריקי חצי מבושל.
- בצל מגורד דק
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- כף סילאן
- כף רכז רימונים
- 2 כפות שמן זית
- כפית בהרט
- חופן דובדבנים או חמוציות
- מלח
- פלפל שחור
- מיץ סלק אדום טרי (מיץ מ 3- 4 סלקים).
- כף וחצי סילאן
- כף וחצי רכז רימונים
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- מבשלים 1/2 כוס פריקי, 1/2 כוס מים רותחים, מעט שמן, מעט מלח עד שנספגים המים. (כמו אורז).
- בזמן שמבשלים את הפריקי מרתיחים מים בסיר. קולפים את הבצלים חוצים אותם עד האמצע לאורך הבצל וכשהמים רותחים מכניסים פנימה את הבצלים ל1/4 שעה .
- מיד לאחר 1/4 שעה מניחים את הבצלים הרתוחים בקערה עם מים קרים.
- מסננים ומניחים להתקרר.
- מערבבים את כל חומרי המלית לעיסה אחידה. יוצרים "קבבים" קטנים למילוי הבצלים..
- 5מפרידים בין הגלדים של הבצל וממלאים כל גלד במילוי ה"קבב". מגלגלים את כל הגלד מעל המילוי. וממשיכים כך עם כל הגלדים.
- מניחים בתחתית התבנית את כל החלקים הפנימיים של הבצלים (שלא ניתן למלא). ומעל מסדרים יפה את הבצלים.
- שופכים מעל את רוטב הסלק ומכסים בנייר אפיה ומעל אוטמים בנייר אלומניום.
- אופים בחום של 180 מעלות כשעתיים וחצי עד שלוש. בהצלחה ובתאבון .
סרטון עם מתכון נוסף לבצלים ממולאים בבשר: