גוזלמה – המאפה הטורקי שהפך ללהיט בעולם
גוזלמה טורקי אמיתי מתכון של אילנה לוי.
מצרכים:
בצק:
½ קילו קמח
2 גביעי שמנת חמוצה (500 מ"ל)
2 כפות שמן זית
½ כפית מלח
מילוי:
1 חבילה עלי תרד (שטופים וקצוצים)
גבינת פטה (150 גרם)
גבינת חמד (100 גרם)
גבינה בולגרית (200 גרם)
גבינה צהובה (100 גרם)
אופן הכנה מופיע בהמשך הדף.
מתכונים נוספים:
גוזלמה גבינות מתכון מושלם של תומר תומס
גוזלמה גבינות מושלם
גוזלמה מתכון טורקי
מתכון נוסף לגוזלמה טורקי של השף אבי ביטון:
אופן הכנה:
בצק:
1. ללוש את כל החומרים לבצק נעים ונוח לעבודה.
2. להניח בצד מכוסה.
3. לחלק את הבצק ל- 3 חלקים. לגלגל כל חלק לגליל ולחתוך עיגולים.
מילוי:
1. לגרד את כל הגבינות ולהוסיף אגוז מוסקט מגורד (לא חובה).
אפשר למלא בכל גבינה קשה שרוצים.
הרכבה:
1. על משטח משומן מעט לרדד כל עיגול, להניח ממילוי הגבינות ומעל להניח עלי תרד.
לסגור היטב בצביטות.
2. לחמם מחבת על אש בינונית.
3. לשמן מעט בכמה טיפות שמן ולטגן את הגוזלמה משני הצדדים עד שמקבל צבע זהוב שחום.
אין צורך לכסות את המחבת.
בערך 3 – 4 דקות מכל צד.
מידי פעם להוסיף למחבת כמה טיפות שמן.