דרגו את המתכון
גלידת שוקולד ביתית ללא מכונה
1 כוס שוקולד מריר מגורד
1 כוס חלב מרוכז ממותק
2 כפות קקאו
2 כוסות שמנת מתוקה להקצפה
1/4 כוס שוקולד ציפס
אופן הכנה:
1. מעל סיר עם מים רותחים ממיסים את השוקולד (בן מארי)
2. מוסיפים לשוקולד המומס את החלב המרוכז ואבקת הקקאו ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
3. שמים קערת זכוכית במקרר חצי שעה ולאחר חצי שעה מקציפים בקערה את השמנת מתוקה עד לקבלת שמנת יציבה.
4. מוספים את הקצפת אל תערובת השוקולד ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה במקביל מוסיפים את השוקולד ציפס.
5. שופכים את התערובת לתבנית מתאימה ( מיכל גלידה ישן,או תבנית אינגליש קייק) , מכסים בניילון נצמד ומקפיאים לפחות ל-6 שעות או במשך הלילה.
6. מוציאים מסירים את הניילון ומגישים.