דונאטס מתכון מיליון דולר
הדר שפירא משתפת אותנו במתכון מיליון דולר של דונאטס.
מצרכים:
500 גרם קמח
80 גרם סוכר
8 גרם שמרים יבשים (כף שטוחה)
ביצה
חלמון
250 מ"ל חלב בטמפרטורת החדר
1/2 כפית מלח
90 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
* שמן לטיגון עמוק
אופן הכנה מופיע בהמשך.
אופציות לציפוי:
ציפוי שוקולד מריר: 100 גרם שוקולד מריר מומס + כפית שמן או לחילופין גנאש שוקולד ביחס של 100 גרם שוקולד מריר ו 100 מ"ל שמנת מתוקה.
ציפוי שוקולד חלב: 100 גרם שוקולד חלב מומס + כפית שמן או לחילופין גנאש שוקולד חלב ביחס של 150 גרם שוקולד חלב ו 100 מ"ל שמנת מתוקה.
ציפוי שוקולד לבן: 100 גרם שוקולד לבן מומס. ניתן לפזר מעל סוכריות צבעוניות/ עוגיות אוראו מרוסקות/ לזלף פסים של שוקולד חלב.
ציפוי שוקולד ורוד: 100 גרם שוקולד זפירו בטעם תות מומס / 100 גרם שוקולד לבן+צבע מאכל ורוד לשוקולד
ציפוי גנאש פיסטוק ושוקולד לבן: 150 גרם שוקולד לבן מומס+60 מ"ל שמנת מתוקה+כף מחית פיסטוק. ניתן לפזר פיסטוקים קצוצים מעל לקישוט
ציפוי קראנץ שוקולד: 100 גרם שוקולד חלב מומס+כף שמן+2 כפות מלאות פייטה פויטין. ניתן לפזר שבבי פייטה מעל לקישוט
מתכונים נוספים:
מתכון מנצח לדונאטס
סופגניות ביתיות מתכון קל
סופגניות מתכון קל
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה נערבב יחד את הקמח, שמרים וסוכר. מוסיפים ביצה, חלמון וחלב ומתחילים ללוש במהירות נמוכה כשלוש דקות. מוסיפים את המלח ואת החמאה וממשיכים ללוש כעשר דקות לקבלת בצק חלק, גמיש ומעט דביק בתחתית. יוצרים מהבצק כדור ומעבירים 2. לקערה משומנת. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח או לחילופין עוטפים היטב ומכניסים למקרר ללילה.
3. לאחר שהבצק תפח מעבירים אותו למשטח עבודה מעט מקומח ומרדדים לעלה בעובי של 1-1.5 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ ובאמצע עוד עיגול קטן יותר של כ 3 ס"מ.
4. מעבירים כל דונאט על ריבוע נייר אפייה ניפרד, מכסים ומתפיחים שוב כ 45 דקות. את עיגולי הבצק הקטנים שקרצנו מניחים גם להתפחה בניפרד.
5. את שאריות הבצק שהוצאנו מאחדים יחד ונותנים לבצק לנוח קצת לפני שמרדדים שוב ויוצרים שוב עיגולים. ללא מנוחה הבצק יהיה פחות גמיש והצורה עלולה מעט להשתבש.
6. מחממים שמן על אש בינונית ל 160 מעלות או במידה ואין לכם מד חום ניתן לבדוק אם השמן חם ע"י הכנסת כף עץ לשמן, אם יש בועות קטנות מסביב סימן שהשמן מספיק חם.
7. מטגנים את הדואטס עד להזהבה יפה משני הצדדים. מוציאים ומצננים מעט לפני שמצפים.
לציפוי הדונאטס:
מכינים את הציפויים שאנחנו רוצים לפי הכתוב למעלה, מניחים לציפוי להתקרר מעט, טובלים צד אחד של דונאט ומניחים על מגש. מפזרים תוספות שרוצים מעל ומניחים על מגש להתייצבות.
הדונאטס במיטבם באותו היום ובסמוך לטיגון אך ניתן להנות מהם גם יום-יומיים אחרי.