1.5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול
יפה וקס ברקו משתפת אותנו במתכון של חיתוכיות ריבה ופירורים.
אז מה בעצם דרוש לנו בכדי להכין חיתוכיות ריבה ופירורים עם שמן?
- לתחתית:
- 2 כוסות קמח תופח
- 1סוכר וניל
- כף סוכר
- 1 ביצה
- חצי כוס שמן
- 2-4 כפות מים
- למילוי:
- כוס ריבה למריחה
- לקראמבל פירורים:
- 3/4 כוס קמח
- חצי כוס אגוזי מלך טחונים
- 2 כפות סוכר
- רבע כוס שמן
אופן הכנה:
- בקערה שמים : 2 כוסות קמח תופח,1 שקית סוכר וניל,כף סוכר,1 ביצה,2-4 כפות מים וחצי כוס שמן ולשים לבצק אחיד.
- את הבצק משטחים ומהדקים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 12 דקות.
- מתחילים בהכנת הקראמבל פירורים: בקערה שמים 3/4 כוס קמח,חצי כוס אגוזי מלך טחונים,2 כפות סוכר,רבע כוס שמן, מערבבים יחד ויוצרים פירורים.
- לאחר שאפינו את התחתית בתנור במשך 12 דקות,מוציאים מהתנור ומצננים את התחתית (משאירים את התנור דולק על 170 מעלות).
- לאחר שהתחתית התקררה, מורחים מעל שכבה של ריבה, מפזרים מעל את הקראמבל פירורים שהכנו ומכניסים לתנור למשך 22-25 דקות עד להזהבה יפה של הקראמבל פירורים ואז מוציאים מהתנור, נותנים להתקרר וחותכים לריבועים
סרטון עם מתכון נוסף של חיתוכיות ריבה של חן במטבח: