דרגו את המתכון

טורטיות כוסמת ירוקות: חלופה בריאה וטעימה

טורטיות כוסמת ירוקות הן חלופה בריאה ומזינה לטורטיות קמח מסורתיות. מקורם במורשת הקולינרית העשירה של מרכז ודרום אמריקה, הטורטיות הללו שופצו בתוספת של קמח כוסמת ירוק עמוס בחומרים מזינים. כוסמת, למרות שמה, היא למעשה לא סוג של חיטה בכלל – זה זרע נטול גלוטן הקשור לרבס ולחמצה, מה שהופך אותה לבחירה מצוינת עבור בעלי רגישות לגלוטן. הטורטיות האלה לא רק טעימות אלא גם מציעות שפע של יתרונות בריאותיים, כולל היותם עשירים בסיבים, חלבון ומינרלים חיוניים כמו מגנזיום ומנגן.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את קמח הכוסמת הירוקה והמלח.
  2. מוסיפים בהדרגה את שמן הזית והמים החמים לחומרים היבשים, ומערבבים עד שנוצר בצק. ייתכן שיהיה עליך להתאים מעט את כמות המים בהתאם לעקביות הבצק.
  3. ללוש את הבצק על משטח מקומח קלות כמה דקות עד שהוא הופך חלק ואלסטי.
  4. מחלקים את הבצק ל-8-10 כדורים שווים בגודלם ומשטחים כל כדור לדיסק בעזרת הידיים.
  5. מחממים מחבת טפלון או מחבת פסים על אש בינונית.
  6. מרדדים כל דיסקית בצק לעיגול דק בקוטר של כ-20 ס"מ.
  7. מבשלים את הטורטיות על המחבת החמה במשך 1-2 דקות מכל צד, או עד שהן מזהיבות קלות ותפוחות מעט.
  8. מוציאים את הטורטיות מהמחבת ועורמים אותן על צלחת, מכסים אותן במגבת מטבח נקייה כדי לשמור עליהן חמימות וגמישות.
  9. הגישו את טורטיות הכוסמת הירוקה חמימות עם המילויים האהובים עליכם או השתמשו בהן כבסיס לטאקו, קוואסדילה או עטיפות.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן בקלות להחליף את שמן הזית בשמן צמחי אחר לבחירתכם. בנוסף, אם קמח כוסמת ירוק אינו זמין, אתה יכול להשתמש בקמח כוסמת רגיל או בשילוב של מחית כוסמת ותרד כדי להשיג צבע ירוק תוסס דומה.

יתרונות תזונתיים:

כמות וזמן: מתכון זה מניב כ-8-10 טורטיות ולוקח כ-30 דקות להכנה, מה שהופך אותו מושלם לארוחת ערב משפחתית או הכנה לארוחה לשבוע הבא.

רמת קושי: בסקאלה של קל-בינוני, המתכון הזה נוטה לכיוון קל. עם כמה שלבים פשוטים, יהיו לכם טורטיות תוצרת בית מוכנות להנאה תוך זמן קצר!

טיפים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות