דרגו את המתכון
נועם זיגדון משתפת אותנו במתכון שלה לכרוב שלם ממולא.
מצרכים:
- 1 כרוב לבן בנוני
- לחתוך את השורש להכניס לסיר עם מים ולבשל 20 דקות
- לקרר להפריד ולשטוף את העלים
- למילוי
- 1 ק"ג בשר טחון
- 2 כוסות אורז
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
- צרור כוזברה קצוצה
- צרור פיטרוזליה קצוצה
- צרור שמיר קצוץ
- 1/2 כף מלח
- כפית כורכום
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 3 כפות שמן
- לרוטב
- 1 ליטר מים רותחים
- 1/2 כף מרק עוף
- 1/2 כפית כורכום
- מעט פלפל שחור
- 1/4 כף מלח
- 1/4 כוס שמן
אופן הכנה:
- לסדר את העלים של הכרוב בתחתית הסיר 3 שכבות .
- למלא את התערובת בשר והאורז.
- לכסות את הבשר בשכבת עלים נוספת .
- לשפוך את הרוטב .
- להניח צלחת על הכרוב הממולא .
- להביא לרתיחה .
- לבשל כ-50 דקות עד שעה על להבה בנונית בסיר מכוסה .
- באהבה נועם זיגדון