חיפוש

כתף טלה בתנור בבישול ארוך מתכון חגיגי במיוחד

כתף טלה בבישול איטי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

כתף טלה בתנור בבישול ארוך מתכון חגיגי במיוחד

אייל הררי משתף אותנו במתכון חגיגי במיוחד לכתף טלה בתנור בבישול ארוך.
מתכון בשיתוף קצביית הרועה – קצביית בוטיק עם בשרים ברמה גבוהה להזמנות: קצביית הרועה
קצביית הרועה

מצרכים:
1 כתף טלה במשקל 2-2.5 ק"ג כמובן שרצוי טרי
7 בצלים סגולים חותכים לרבעים
20 שיני שום
חצי כוס דבש
חצי כוס שמן זית
מלח
30 ענפי טימין טרי (אם אין אפשר להשתמש ביבש אבל כמובן שעדיף טרי)
בקבוק יין לבן
כל הכוסות הכוונה לכוסות חד פעמי לשתיה קרה
אופן הכנה מופיע בהמשך.

מתכונים נוספים:
אוסובוקו בתנור: תבשיל של תומר תומס
שוק טלה בתנור מתכון מעלף לחג
צלעות טלה מתכון מהיר עם פירות יבשים
אוסובוקו בתנור רך בטירוף

מתכון נוסף:

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות מצב טורבו,מנגבים היטב את כתף הטלה וחורצים בחלק העליון 10 חריצים על מנת לשים בתוך החריצים שיני שום.
2. מערבבים את חצי כוס דבש עם חצי כוז שמן זית,מלח ועלים מ-30 ענפי טימין (רק את העלים ללא הענפים), מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ושהדבש התמזג עם השמן זית ואז מורחים את כתף הטלה מכל הצדדים עד אשר כל כל הכתף מצופה היטב).
3. שמים בתבנית נייר אפיה,מעל שמים 10 שיני שום (מה שנשאר) את הבצלים הסגולים החתוכים לרבע ושופכים לתוך התבנית בקבוק של יין לבן (חשוב להשתמש בתבנית עמוקה).
4. מעל הבצלים והשום נשים את כתף הטלה שהכנו, נכניס לתנור שחיממנו מראש לחום של 200 מעלות ונכניס את התבנית עם הכתף למשך 25 דקות לקבלת צבע(לבדוק כבר אחרי 20 דקות לוודא שלא נהיה שחום מדיי).
5. לאחר שהכתף קיבל צבע, מורידים את החום ל-140 מעלות ואופים בתנור ל-5 שעות נוספות (לאחר 4 שעות יש לבדוק , מאחר שכל תנור מגיב אחרת, יש לבדוק שלא שורפים את החלק העליון).
6. לאחר 5 שעות בתנור, מוציאים מהתנור ונותנים לנוח שעה נוספת.
7. את הנוזלים שבתבנית ניתן ואף מומלץ להעביר לסיר,לבשל,עד שמצטמצם,ניתן לעבות בעזרת קורנפלור(חשוב לפני שמעבים עם קורנפלור להסיר שומנים שצפים למעלה) ואז למזוג את הרוטב מעל הכתף ולהגיש.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות