דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו למאפה גבינות עם פטריות.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת מאפה גבינות עם פטריות:
מצרכים להכנת מאפה גבינות ופטריות:
- גביע גבינת מסקרפונה של השף הלבן(250 גרם)
- כפית מלח
- מעט פלפל שחור
- מעט שמן זית
- בצל חתוך לרצועות
- פרוסות פטריות שמפיניון ללא הרגל
- בצק עלים שהופשר במקרר לילה לפני
- בצל ירוק
- ביצה להברשה
- קצח
- טריו פתיתים מיקס 3 גבינות
- עגבניות שרי
אופן הכנה:
- בקערה שמים את המסקרפונה,שמן זית,מלח,פלפל שחור ומערבבים לתערובת אחידה.
- במחבת מתחילים להקפיץ את רצועות הבצל,מוסיפים את פטריות השמפיניון,מלח,פלפל שחור וכאשר הפטריות מתרככות מכבים נותנים להתקרר מעט ואז מוסיפים את הבצל הירוק.
- פותחים את הבצק עלים וחוצים ל-2 חצאים.
- לוקחים את אחד החצאים של הבצק עלים ושמים על תבנית עם נייר אפיה.
- בחצי השני של הבצק עלים יוצרים מעין חלון כפי שמוצג בסרטון למעלה ויוצרים חריצים בשולי החלון(הכל מוצג בסרטון למעלה) ומניחים מעל החצי השני של הבצק עלים ששמנו בתבנית עם נייר האפיה.
- מחוררים בעזרת מזלג את החלק הפנימי של הבצק עלים.
- מורחים את המילוי מסקרפונה שהכנו בחלק הפנימי של הבצק עלים.
- את שארית הבצק עלים חותכים ל-4 ומסדרים בשולי הבצק עלים שבתבנית ויוצרים שוב חריצים בשוליים(מודגם בסרטון).
- מורחים את שולי הבצק בביצה ומעל מפזרים קצח.
- מפזרים מעל מילוי המסקרפונה טריו פתיתים מיקס 3 גבינות ומעל שמים את מילוי הבצל,פטריות,בצל ירוק שהכנו בינתיים מחממים את התנור ל-200 מעלות ומעל מפזרים שוב טריו פתיתים מיקס 3 גבינות ועגבניות שרי.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 20-25 דקות ומגישים לצד סלט רענן.