חיפוש

מפרום תפוח אדמה עסיסי וטעים

מפרום תפוח אדמה עסיסי וטעים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מפרום תפוח אדמה עסיסי וטעים

ספיר ניסימוב משתפת אותנו במתכון למפרום תפוח אדמה עסיסי וטעים

מצרכים:
5-6 תפוחי אדמה (כמה שנכנס בתחתית הסיר)
למלית הבשר:
½ קילו בשר טחון
3 בצלים (חתוכים קצוץ)
2 עגבניות (לא חייב עגבניות למי שלא אוהב)
1 צרור פטרוזילה
3 שיני שום (כתושים)
½ כוס שמן
מלח (קורט)
פלפל (מעט)
כמון (מעט)
2 פרוסות לחם
לרוטב:
1 בצל (קצוץ)
1 כף רסק עגבניות
מלח (קורט)
פפריקה (לפי הטעם)
אופן הכנה מופיע בהמשך

מתכונים נוספים:
מפרום אפוי בתוספת אורז ובולונז
קציצות מפרום מלי מאירוב
מתכון למפרום אמיתי של תומר תומס

אורטל כץ משתפת אותנו במתכון נוסף למפרום:

אופן הכנה:
1. לקלף תפוחי אדמה ולחתוך כל תפוח אדמה לשלוש חלקים ולחתוך באמצע לא עד הסוף.
2. לשים את כל התפוחי אדמה החתוכים בתוך קערה עם מים ומעט מלח לחצי שעה.
למלית הבשר:
1. לערבב הכל לעיסה אחת חצי קילו בשר טחון 3 בצלים חתוכים קצוץ 2 עגבניות מגורדות (לא חייב עגבניות למי שלא אוהב) צרור פטרוזיליה 3 שיני שום כתושים חצי כוס שמן מלח פלפל וכמון 2 פרוסות לחם להרטיב לסחוט לפורר למלית.
המשך הכנה:
1. שוטפים את התפו״א ומסננים ממלאים במלית הבשר.
2. בקערה נערבב 2 ביצים כף רסק עגבניות מלח פלפל, ובקערה נפרדת נשים קמח מנופה.
3. נטבול בקמח ואז בביצה עם הרסק ולטיגון במחבת.
4. השמן צריך לכסות חצי מהמפרום, – נטגן משני הצדדים.
לרוטב:
1. בסיר לחמם שמן לטגן בצל קצוץ עד להשחמה.
2. נוסיף רסק עגבניות לערבב טוב ולהוסיף מים לטבח במלח פפריקה בערך 5 דק על הגז ואז להכניס את המפרום.
3. לפתוח את הסיר כל 10 דק בערך ולשפוך רוטב מעל המפרום ונבשל בערך 40-50 דק בגז על אש נמוכה

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות