4/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
סוניה סאני בן הרוש משתפת אותנו במתכון שלה למרק ירקות עם עדשים אדומות.
- 1 בצל סגול או רגיל קצוץ
- 3 שיני שום כתוש
- 2 כפות שמן זית
- 3 גזרים חתוכים לעיגולים
- 2 גבעולי סלרי קצוצים+העלים קצוצים
- 2 בטטות חתוכים לקוביות
- 2 קישואים חתוכים לקוביות
- חתיכת דלעת חתוכה לקוביות
- חופן כוסברה קצוצה
- 1 כוס עדשים אדומות
- 5-6 כוסות מים (בערך ליטר מים)
- ותבלינים לפי הטעם
- מלח,פלפל שחור גרוס, מעט כורכום ומרק עוף
אופן ההכנה
- בסיר גדול מטגנים את הבצל עם 2 כפות שמן,מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הגזר והסלרי וממשיכים לטגן כדקה.
- מוסיפים את שאר הירקות חוץ מהכוסברה והעדשים ומערבבים.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
- כשהמים רותחים מוסיפים את הכוסברה הקצוצה והעדשים ומבשלים על להבה בנונית עד שהירקות מתרככים.
- מוציאים חצי מכמות הירקות לקערה וטוחנים את השאר.
- מחזירים לסיר את הירקות שהוצאנו ומערבבים הכל יחד.
- מי שאוהב יכול לטחון את הכל.
מתכון נוסף למרק ירקות: