חיפוש

מתכון לסלט אבוקדו (סלט גוואקמולי) משודרג: קרמי, מזין ומרענן (תענוג וחובה לנסות!)

מתכון לסלט אבוקדו (סלט גוואקמולי) משודרג

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

אם אתם חובבי אבוקדו, צפוי לכם פינוק רציני! סלט אבוקדו (או סלט גוואקמולי) הוא מנה טעימה, קרמית ומרעננת שמתאימה לאירועים שונים. בין אם אתם מחפשים ארוחת צהריים קלה ובריאה, תוספת לברביקיו או חטיף פשוט, המתכון הזה סידר לכם.

מאיפה הגיע אליהו כל הטוב הזה?

שורשיו של סלט אבוקדו במטבח המקסיקני, שבו האבוקדו הוא מרכיב עיקרי. ידוע במרקם הקרמי ובטעם העדין והחמאתי שלהם, אבוקדו משמש לעתים קרובות להכנת גוואקמולי וסלטים שונים. עם הזמן, מנה זו צברה פופולריות ברחבי העולם בשל הטעם הפנטסטי והיתרונות התזונתיים שלה.

גודל מנה וזמן הכנה:

  • מתכון זה אידיאלי ל-4 מנות כתוספת או 2 מנות כארוחה קלה.
  • ההכנה לוקחת כ-15 דקות, מה שהופך אותה לאופציה מהירה וקלה לימים עמוסים.
  • רמת קושי: בסקאלה של קל-בינוני-קשה, המתכון הזה נכנס היטב לקטגוריית ה"קל". גם אם אתה מתחיל במטבח, אתה יכול להקציף את סלט האבוקדו הזה בביטחון.

איך להכין סלט גוואקמולי קלאסי ומפנק? הרכיבים

  • 2 אבוקדו בשלים
  • 1 כוס עגבניות שרי, חצויות
  • 1/2 בצל אדום, פרוס דק
  • 1/4 כוס כוסברה טרייה, קצוצה
  • 1 פלפל ג'לפניו חתוך לקוביות דקות (התאימו להעדפת התבלינים שלכם)
  • מיץ מ-1 ליים
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

איך להכין סלט אבוקדו קלאסי (אך משודרג) צעד אחר צעד

שלב 1: מכינים את האבוקדו

חותכים את האבוקדו הבשל לשניים, מסירים את הגלעינים ושולפים בזהירות את הבשר לקערת ערבוב. היה עדין כדי להימנע ממעוך אותם יותר מדי; אנחנו רוצים כמה נתחי אבוקדו למרקם.

שלב 2: הוסף ירקות

זורקים את עגבניות השרי החצויות, בצל אדום פרוס דק, כוסברה קצוצה ופלפל ג'לפניו חתוך דק לתוך קערת המערבל עם האבוקדו.

שלב 3: עונה והלבשה

סוחטים מיץ מליים אחד על המרכיבים בקערה. מזלפים גם את שמן הזית. מתבלים במלח ופלפל לפי העדפות הטעם שלכם.

שלב 4: מערבבים בעדינות

בעזרת מרית או כף גדולה מערבבים בעדינות את כל החומרים יחד. שימו לב לא לערבב יתר על המידה, כי אתם רוצים לשמור על מרקם האבוקדו.

שלב 5: לטעום ולהתאים

קח טעימה קטנה כדי להבטיח שהתיבול מתאים בדיוק לך. במידת הצורך, הוסיפו עוד מלח, פלפל או מיץ ליים לפי טעמכם.

שלב 6: צלחת ומגישים

לאחר שהכל מעורבב היטב ומתובל לטעמך, מצלחים את סלט האבוקדו. אתה יכול להגיש אותו מיד.

שלב 7: שיפורים (אופציונלי)

אל תהסס להיות יצירתי עם שיפורים:

  • אם אתה רוצה להוסיף קצת חלבון, גריל עוף, שרימפס או טופו בנפרד והניח אותו על הסלט.
  • למרקם פריך, מפזרים מעט צנוברים קלויים או פפיטה.
  • אם אתם אוהבים רטבים קרמיים, ערבבו אבוקדו אחד עם יוגורט או שמנת חמוצה, מיץ ליים ומגע של דבש לרוטב קרמי לאבוקדו.
  • ניסוי על ידי הוספת קוביות מנגו או תותים לטוויסט פירותי.

עכשיו אתה מוכן ליהנות מסלט האבוקדו הביתי שלך! קל להכין את זה, ואתה יכול להתאים אותו לטעמך עם השלבים הפשוטים האלה. בתאבון!

יתרונות תזונתיים:

סלט אבוקדו הוא מעצמה תזונתית. אבוקדו עשיר בשומנים חד בלתי רוויים בריאים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול הרע. הם גם מקור מצוין לסיבים, ויטמינים (כמו ויטמין K, ויטמין C וויטמינים מקבוצת B שונים), ומינרלים (אשלגן וחומצה חומצה). עגבניות מספקות ויטמינים ונוגדי חמצון נוספים, בעוד כוסברה מוסיפה פרץ של טעם רענן.

חלופות תזונתיות:

  • טבעוני: הסלט הזה כבר ידידותי לטבעונים.
  • ללא גלוטן: הוא נטול גלוטן באופן טבעי, כך שאין צורך בשינויים.
  • ידידותי לקטו: השומנים הבריאים של אבוקדו הופכים אותו לבחירה מצוינת עבור אלה העוקבים אחר דיאטת קטו.

טיפים לשיפור:

הנה כמה טיפים לקחת את סלט האבוקדו שלך לשלב הבא:

  • הוסף חלבון: הגבר את תכולת החלבון על ידי הוספת עוף בגריל, שרימפס או טופו.
  • מרקם פריך: שלבו צנוברים קלויים או פפיטה לקראנץ' מענג.
  • רוטב שמנת: הכינו רוטב קרמי לאבוקדו על ידי ערבוב אבוקדו אחד עם יוגורט או שמנת חמוצה, מיץ ליים ומגע של דבש.
  • טוויסט פירות: ניסוי על ידי הוספת קוביות מנגו או תותים לטוויסט פירותי.

בהצלחה ובתאבון!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות