דרגו את המתכון
שונטל אלמועלם משתפת אותנו במתכון שלה לפלאפל ביתי ופיתות ביתיות מושלמות.
מצרכים לפלאפל:
חבילת חומוס גרגירים מושרית במים עם סודה לשתיה למשך לילה שלם
2 כוסות מים חד פעמי לשתיה קרה מהמים שהשרנו את החומוס
2 צרורות כוסברה
2 בצלים גדולים
1 ראש שום
1 כף גדושה כמון
חצי כפית פלפל שחור
כף שטוחה מלח
1 שקית אבקת אפיה
מצרכים לפיתות:
1 ק"ג קמח מנופה
כף וחצי שמרים
כף גדושה של מלח
2 כפיות סוכר שטוחות
3-3.5 כוסות מים (כוסות חד פעמי לשתיה קרה)
אופן הכנה:
- מתחילים בפלאפל: שמים חצי מכמות גרגירי החומוס המושרה במעבד מזון,מוסיפים חצי מכמות הכוסברה,חצי מכמות השום,חצי מכמות הבצל ועבדים לעיסה אחידה.
- מרוקנים את קערת המעבד מזון מהעיסה ושומרים בצד ושמים את כל החצאים שנשארו (חצי גרגירי חומוס,חצי כוסברה,חצי מכמות הבצל,חצי מראש השום) ומעבדים שוב לעיסה אחידה.
- לאחר שהתקבלה עיסה אחידה,מוסיפים את העיסה הקודמת ששמנו בצד מוסיפים את התבלינים (כמון,פלפל שחור,מלח,אבקת אפיה) ומעבדים שוב עד שהתבלינים נטמעים בתערובת.
- מעבירים את התערובת לקערה, מכסים ומכניסים למקרר למשך 10 דקות בינתיים מתחילים בהכנת הבצק לפיתות.
- שמים בקערה גדולה את הקמח,שמרים,מלח,סוכר,מערבבים היטב ומתחילים להוסיף בהדרגה את המים תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק אחיד ,יוצרים כדור,מכסים ומתפיחים עד אשר הבצק מכפיל את נפחו (40-50 דקות).
- בזמן שהבצק תופח יוצרים כדורים מעיסת הפלאפל ומטגנים עד להזהבה.
- לאחר שהבצק תפח ,מוציאים את האוויר,יוצרים נקניק ארוך וחותכים 12-13 חתיכות כפי שהוצג בסרטון.
- יוצרים מכל חתיכה כדור ושמים בצד.
- מחממים מחבת,משטחים את משטח העבודה ומרדדים כדור לפיתה לא דקה מדיי ולא עבה מדיי ומניחים בצד (כל פעם מרדדים 3-4 פיתות) ואז מטגנים במחבת ללא שמן משני הצדדים (יש להפוך כל הזמן עד שהפיתה מתנפחת -הכל מודגם בסרטון שלמעלה)
- שמים בפיתה את התוספות האהובות עליכם (חומוס,טחינה,סלט או כל מה שאתם אוהבים) את כדורי הפלאפל ומגישים.