מתכון לפלאפל ביתי + פיתות ביתיות

פלאפל מתכון ביתי
לצפייה במתכון יש ללחוץ על שם המתכון.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

שונטל אלמועלם משתפת אותנו במתכון שלה לפלאפל ביתי ופיתות ביתיות מושלמות.

מצרכים לפלאפל:

חבילת חומוס גרגירים מושרית במים עם סודה לשתיה למשך לילה שלם
2 כוסות מים חד פעמי לשתיה קרה מהמים שהשרנו את החומוס
2 צרורות כוסברה
2 בצלים גדולים
1 ראש שום
1 כף גדושה כמון
חצי כפית פלפל שחור
כף שטוחה מלח
1 שקית אבקת אפיה

מצרכים לפיתות:

1 ק"ג קמח מנופה
כף וחצי שמרים
כף גדושה של מלח
2 כפיות סוכר שטוחות
3-3.5 כוסות מים (כוסות חד פעמי לשתיה קרה)

אופן הכנה:

  1. מתחילים בפלאפל: שמים חצי מכמות גרגירי החומוס המושרה במעבד מזון,מוסיפים חצי מכמות הכוסברה,חצי מכמות השום,חצי מכמות הבצל ועבדים לעיסה אחידה.
  2. מרוקנים את קערת המעבד מזון מהעיסה ושומרים בצד ושמים את כל החצאים שנשארו (חצי גרגירי חומוס,חצי כוסברה,חצי מכמות הבצל,חצי מראש השום) ומעבדים שוב לעיסה אחידה.
  3. לאחר שהתקבלה עיסה אחידה,מוסיפים את העיסה הקודמת ששמנו בצד מוסיפים את התבלינים (כמון,פלפל שחור,מלח,אבקת אפיה) ומעבדים שוב עד שהתבלינים נטמעים בתערובת.
  4. מעבירים את התערובת לקערה, מכסים ומכניסים למקרר למשך 10 דקות בינתיים מתחילים בהכנת הבצק לפיתות.
  5. שמים בקערה גדולה את הקמח,שמרים,מלח,סוכר,מערבבים היטב ומתחילים להוסיף בהדרגה את המים תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק אחיד ,יוצרים כדור,מכסים ומתפיחים עד אשר הבצק מכפיל את נפחו (40-50 דקות).
  6. בזמן שהבצק תופח יוצרים כדורים מעיסת הפלאפל ומטגנים עד להזהבה.
  7. לאחר שהבצק תפח ,מוציאים את האוויר,יוצרים נקניק ארוך וחותכים 12-13 חתיכות כפי שהוצג בסרטון.
  8. יוצרים מכל חתיכה כדור ושמים בצד.
  9. מחממים מחבת,משטחים את משטח העבודה ומרדדים כדור לפיתה לא דקה מדיי ולא עבה מדיי ומניחים בצד (כל פעם מרדדים 3-4 פיתות) ואז מטגנים במחבת ללא שמן משני הצדדים (יש להפוך כל הזמן עד שהפיתה מתנפחת -הכל מודגם בסרטון שלמעלה)
  10. שמים בפיתה את התוספות האהובות עליכם (חומוס,טחינה,סלט או כל מה שאתם אוהבים) את כדורי הפלאפל ומגישים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: