דרגו את המתכון
מלי מאירוב משתפת אותנו במתכון שלה לנודלס כמו במסעדות.
מצרכים להכנת נודלס:
- 1 חבילה אטריות מקרוני מספר 7
- ½ בצל בינוני
- 2 גזרים (חתוכים לרצועות)
- 1 פלפל גמבה ( חתוך לרצועות)
- 1 פלפל צ'ילי (קצוץ)
- 6 פטריות (חתוכות)
- 200 גרם כרוב לבן (חתוך )
- ½ קילו חזה עוף חתוך לרצועות דקות (אפשר גם בקר מסוג סינטה או צ'אך)
לרוטב:
- ½ כוס סויה
- ½ כוס טריאקי
- 1 כף שמן שומשום
- 1 כף סילאן
- 1 כפית צ'ילי גרוס
- 1 כף קורנפלור
- ¼ כוס מים
- 20 יחידות אגוזי קשיו חצויים
- בצל ירוק טבעות לקישוט
אופן הכנה:
- להרתיח ולבשל את האטריות לפי הוראות יצרן, ולהניח בצד.
- ניתן להשתמש בכל סוג שתבחרו, אני השתמשתי אפילו באטריות רגילות של מקרוני מספר 7 יצא מעולה.
- נעבור לירקות, לתוך ווק חם ולוהט ומשומן נכניס כל ירק בנפרד לטיגון קל וקצר.
- נתחיל בבצל, נוסיף גזר, פלפל וצ'ילי, פטריות וכרוב נשאיר לסוף. נניח בצלחת בצד.
- באותו ווק נוסיף שמן ונכניס את הרצועות חזה עוף .
- נקפיץ קלות עד שהופכות ללבנות. נניח בצלחת בצד.
- להכנת הרוטב נוסיף לתוך הווק החם סויה, טריאקי, שמן שומשום, סילאן, כפית צי'לי גרוס, רבע כוס מים, וכף קורנפלור.
- נערבב עד שמסמיך קצת ונוסיף את אגוזי הקשיו לחגיגה.
- נוסיף פנימה את האטריות, נערבב.
- נוסיף את הירקות פנימה. נערבב
- לקישוט נפזר בצל ירוק מלמעלה. ניתן גם לקשט בשומשום.