מתכון סלט טוניסאי בריא, מזין ועשיר
סלט טוניסאי, הוא מאכל תוסס וטעים שמקורו במדינה היפהפייה בצפון אפריקה, תוניסיה. מפוצץ צבעים ומרקמים, הסלט הזה הוא חגיגה של מרכיבים טריים וטעמים נועזים. זהו מרכיב עיקרי במטבח התוניסאי, לעתים קרובות מוגש כתוספת או נהנה כארוחה קלה בפני עצמה.
המטבח הטוניסאי הוא מיזוג של השפעות ים תיכוניות, ערביות, ברבריות ועות'מאניות, המשקף את ההיסטוריה העשירה של המדינה ואת המורשת התרבותית המגוונת. סלט טוניסאי מגלם את המגוון הקולינרי הזה, הכולל תערובת הרמונית של מרכיבים הנפוצים באזור.
רכיבים:
- 2 עגבניות בשלות גדולות, חתוכות לקוביות
- 1 מלפפון, קלוף וחתוך לקוביות
- 1 בצל אדום, פרוס דק
- 1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
- 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 1/4 כוס נענע טרייה קצוצה
- 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 1 כפית כמון טחון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- אופציונלי: זיתים וגבינת פטה לקישוט
הוראות הכנה:
- בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את קוביות העגבניות, המלפפון, הבצל האדום, הפלפלים, הפטרוזיליה והנענע.
- בקערה קטנה, טורפים יחד את שמן הזית, מיץ הלימון, הכמון הטחון, מלח ופלפל להכנת הרוטב.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות כדי לצפות את כל המרכיבים בצורה אחידה.
- טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מקשטים בזיתים וגבינת פטה מפוררת אם רוצים.
- מגישים מיד כתוספת מרעננת או כארוחה קלה בפני עצמה.
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להתאים את המתכון על ידי השמטת מרכיבים כמו גבינת פטה והתאמת תיבול לפי העדפה. בנוסף, ניתן להוסיף חומוס או עוף בגריל לתוספת חלבון.
יתרונות תזונתיים:
- סלט טוניסאי לא רק מפוצץ בטעם אלא גם עמוס בחומרים מזינים.
- עגבניות עשירות בויטמינים A ו-C, כמו גם נוגדי חמצון כמו ליקופן.
- מלפפונים מספקים לחות והם דלים בקלוריות.
- פלפלים עשירים בוויטמין C ובסיבים תזונתיים.
- שמן זית הוא שומן בריא ללב, בעוד עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה ונענע מוסיפים ויטמינים ומינרלים למנה.
תפוקה וזמן הכנה: מתכון זה מניב כ-4 מנות ולוקח כ-15 דקות להכנה.
רמת קושי: מתכון זה קל, מושלם הן לטבחים מתחילים והן לשפים ותיקים כאחד.
טיפים לשיפור:
- למקסימום טעם יש להניח לסלט להשרות ברוטב לפחות 30 דקות לפני ההגשה.
- אתה יכול להתאים אישית את הסלט על ידי הוספת מרכיבים כמו צנוניות קצוצות, בצל ירוק, או אפילו פירות ים בגריל.
- כדי להכין את הסלט מבעוד מועד, הכינו את החומרים והרוטב בנפרד, ולאחר מכן שלבו אותם ממש לפני ההגשה כדי למנוע מהסלט להיות רטוב.
- התנסו עם עשבי תיבול ותבלינים שונים כדי להתאים להעדפות הטעם שלכם, כמו הוספת קורט פתיתי צ'ילי לבעיטה פיקנטית.
- מגישים את הסלט צונן למרקם מרענן ופריך.