דרגו את המתכון

מתכון סלט עגבניות שרי עם שום מענג

סלט עגבניות שרי זה כמו פרץ של קיץ בצלחת שלך! זה טרי, תוסס ומפוצץ טעמים. סלט זה, שמקורו באזור הים התיכון, שבו העגבניות הנשיקות בשמש והשום הארומטי הם מרכיבים בסיסיים, הפך לקלאסיקה במטבחים רבים ברחבי העולם. זוהי מנה פשוטה אך אלגנטית שחוגגת את היופי של התוצרת העונתית. בין אם אתם מחפשים תוספת קלה או מתאבן מרענן, סלט עגבניות השרי הזה לעולם לא יאכזב.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את עגבניות השרי החצויות והשום הטחון.
  2. מטפטפים על העגבניות והשום את שמן הזית כתית מעולה והחומץ הבלסמי.
  3. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי העדפת הטעם שלכם.
  4. מערבבים בעדינות את החומרים יחד עד שהעגבניות מצופים באופן אחיד ברוטב.
  5. הניחו לסלט להכשיר לפחות 10 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחדיו.
  6. רגע לפני ההגשה, מפזרים עלי בזיליקום טריים קרועים על הסלט לקבלת תוספת של צבע וטעם.
  7. תנו לסלט סיבוב אחרון ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  8. מגישים את סלט עגבניות השרי מיד כתוספת או כמנה עיקרית קלילה.

חלופות:

לאוכלי הכשרות, ניתן להחליף את החומץ הבלסמי בחומץ יין אדום או מיץ לימון. אפשר גם להשמיט את השום אם עדיף או להחליף אותו בצלי שאלוט טחונים לטעם עדין יותר.

יתרונות תזונתיים:

תפוקה וזמן הכנה: מתכון זה משמש 4 כתוספת או 2 כמנה עיקרית. לוקח בערך 15 דקות להכין.

רמת קושי: קַל. מתכון זה דורש כישורי בישול מינימליים והוא מושלם למתחילים.

טיפים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות