2.5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול
ניוקי ברוטב שמנת פסטו משגע
מתכון מאת: סוניה סאני בן הרוש
מצרכים:
- ניוקי:
- חבילת ניוקי (500 גרם) – ניתן לערבב טעמים
- פסטו ביתי (או פסטו מוכן):
- כוס עלי בזיליקום דחוסה
- 3 שיני שום
- ¼ כוס צנוברים
- ¼ כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- רוטב שמנת:
- בצל קטן קצוץ דק
- 2-3 כפות שמן זית
- 4-5 פטריות שמפיניון טריות פרוסות
- מיכל שמנת מתוקה או לבישול (250 מ"ל) – ניתן להשתמש בחצי מכל אחד
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- קורט אגוז מוסקט
- 2-3 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת
ניוקי ברוטב שמנת פסטו משגע
מתכונים נוספים
ניוקי ברוטב רוזה בסיר אחד מדהים בטירוף
ניוקי עם פטריות בטעם אסייאתי
ניוקי סלק המתכון הכי טעים
אופן ההכנה:
- מכינים את הפסטו:
- טוחנים את כל מרכיבי הפסטו במעבד מזון עד לקבלת עיסה חלקה.
- ניתן להשתמש בכף גדושה של פסטו מוכן במקום.
- מבשלים את הניוקי:
- מבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן במים רותחים עם כפית מלח עד שהם צפים (כ-4 דקות).
- מכינים את הרוטב:
- מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד להזהבה.
- מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומטגנים כדקה נוספת.
- מוסיפים את הפסטו ומערבבים.
- מוסיפים את השמנת ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
- משלבים את הניוקי:
- מוסיפים את הניוקי המבושלים לרוטב ומערבבים.
- מוסיפים את גבינת הפרמז'ן ומבשלים עוד דקה-שתיים עד שהרוטב מצטמצם מעט.
- מגישים:
- מגישים חם ומפזרים מעל עוד מעט פרמז'ן.
בתאבון!
מתכון של סוניה סאני בן הרוש.