סלט סלק מרוקאי מושלם
סלט סלק מרוקאי הוא סלט חובה בשולחן שישי או בערב חג וניתן להתענג עליו גם באמצע השבוע.
המתכון הזה של דניאל גודון מסיקה הוא טעים יותר מכל מתכון שתאכלו במסעדה או בכלל.
הוא כלכך קל להכנה וניתן להגיש אותו לצד כל מנה שתבחרו.
הסלט הגיע אלינו מצפון אפריקה ונפוץ יותר במטבח המרוקאי אומנם אך הפך לחביב על הקהל הישראלי וכיום ניתן למצוא את הסלט במסעדות רבות ברחבי הארץ.
הוא טעים, צבעוני, ומשתלב נפלא עם מגוון מנות.
את הסלט ניתן להגיש לצד בשרים,דגים,אורז,פסטות או כמנה בפני עצמה.
סלט סלק מורכב מסלק מבושל,שום,פטרוזיליה,כמון מלח,פלפלש,שמן זית ומיץ לימון אם כי יש המעעדיפים להשתמש בחומץ רגיל או בלסמי.
השילוב של המתיקות של הסלק עם החמיצות של הלימון או החומץ,יוצר שילוב טעמים מושלם של חמוץ מתוק וזה מה שהופך את הסלט הזה לכלכך מיוחד.
האם סלט סלק בריא?
בהחלט כן, סלט סלק מרוקאי הוא מנה בריאה מאוד. הסלק הוא ירק עשיר בנוגדי חמצון, החשובים להגנה על הגוף מפני מחלות. הוא גם מקור טוב לוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.
הנה כמה סיבות למה כדאי להכין סלט סלק מרוקאי בבית:
- הוא טעים בטירוף, אפילו יותר ממה שאתם מקבלים במסעדות.
- הוא קל להכנה, ודורש רק כמה רכיבים פשוטים.
- הוא בריא ומזין.
- הוא מתאים לכל אירוע, קטן או גדול.
אז למה אתם מחכים? קדימה, להכין סלט סלק מרוקאי ואל תשכחו לכתוב לנו בתגובות איך יצא.
מצרכים:
- 2 סלק בינוני מבושלים במים
- 3 שיני שום קצוצים
- כמה גבעולי פטרוזיליה קצוצה
- חצי כפית של כמון
- מלח
- פלפל שחור
- 3 כפות של שמן זית
- מיץ של לימון
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים שאולי תאהבו:
סלט סלק מבושל מרוקאי מתכון מעלף
סלט סלק מבושל – חן במטבח
אופן ההכנה:
- חותכים את הסלק לפרוסות דקות או קוביות קטנות.
- שמים בקערה את שמן הזית, מיץ לימון, מלח, פלפל וכמון, ושום, מערבבים היטב, ומוסיפים את הסלק חתוך , והפטרוזיליה הקצוצים. מערבבים היטב.
- מומלץ להכין את הסלט מראש על מנת שהטעמים יספגו בסלק..
תגובה אחת
נראים מעולים נכין ונטעם