דרגו את המתכון
מלי מאירוב ורון יוחננוב משתפים אותנו במתכון שלהם לעוגיות אמסטרדם רכות ומושלמות.
- 150 גרם סוכר
- 50 גרם סוכר חום
- 100 גרם חמאה רכה
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית/מחית וניל
- 60 גרם קקאו
- 200 גרם קמח לבן
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 כפית סודה לשתיה
- 150 גרם מטבעות/פרליני שוקולד לבן
אופן ההכנה
הכנת העוגיות:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הסוכר (הלבן והחום) והחמאה, עד לקבלת מרקם אחיד.
- מוסיפים לקערה את הביצים והווניל וממשיכים לערבב.
- מוסיפים את החומרים היבשים: קקאו, קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה, ומערבבים ערבוב קצר, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את הבצק להתייצבות במקרר, כחצי שעה לפחות.
הרכבת העוגיות
- עבור כל עוגייה מגלגלים שני כדורים מתערובת הבצק – אחד במשקל 25 גרם, ואחד במשקל 10 גרם.
- על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה משטחים את הכדור הראשון, במרכזו מניחים את מטבעות/פרלין השוקולד הלבן, משטחים את הכדור השני מעליו ומהדקים את הקצוות.
- אופים 10-12 דקות. אפשר להניח להן להתקרר ומעט ואפשר להתנפל עליהן כשהן עוד חמות.