עוגיות אמסטרדם מתכון מושלם

עוגיות אמסטרדם מתכון
מלי מאירוב ורון יוחננוב משתפים אותנו במתכון שלהם לעוגיות אמסטרדם רכות ומושלמות.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

מלי מאירוב ורון יוחננוב משתפים אותנו במתכון שלהם לעוגיות אמסטרדם רכות ומושלמות.

  • 150 גרם סוכר
  • 50 גרם סוכר חום
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית/מחית וניל
  • 60 גרם קקאו
  • 200 גרם קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 150 גרם מטבעות/פרליני שוקולד לבן

אופן ההכנה

הכנת העוגיות:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הסוכר (הלבן והחום) והחמאה, עד לקבלת מרקם אחיד. 
  • מוסיפים לקערה את הביצים והווניל וממשיכים לערבב.
  • מוסיפים את החומרים היבשים: קקאו, קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה, ומערבבים ערבוב קצר, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מעבירים את הבצק להתייצבות במקרר, כחצי שעה לפחות.

הרכבת העוגיות

  • עבור כל עוגייה מגלגלים שני כדורים מתערובת הבצק – אחד במשקל 25 גרם, ואחד במשקל 10 גרם.
  • על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה משטחים את הכדור הראשון, במרכזו מניחים את מטבעות/פרלין השוקולד הלבן, משטחים את הכדור השני מעליו ומהדקים את הקצוות.
  • אופים 10-12 דקות. אפשר להניח להן להתקרר ומעט ואפשר להתנפל עליהן כשהן עוד חמות.

סרטון המדגים את שלבי הכנת העוגיות אמסטרדם:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: