תפריט סגור

עוגיות אמסטרדם מתכון מושלם

עוגיות אמסטרדם מתכון

מלי מאירוב ורון יוחננוב משתפים אותנו במתכון שלהם לעוגיות אמסטרדם רכות ומושלמות.

  • 150 גרם סוכר
  • 50 גרם סוכר חום
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית/מחית וניל
  • 60 גרם קקאו
  • 200 גרם קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 150 גרם מטבעות/פרליני שוקולד לבן

אופן ההכנה

הכנת העוגיות:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הסוכר (הלבן והחום) והחמאה, עד לקבלת מרקם אחיד. 
  • מוסיפים לקערה את הביצים והווניל וממשיכים לערבב.
  • מוסיפים את החומרים היבשים: קקאו, קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה, ומערבבים ערבוב קצר, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מעבירים את הבצק להתייצבות במקרר, כחצי שעה לפחות.

הרכבת העוגיות

  • עבור כל עוגייה מגלגלים שני כדורים מתערובת הבצק – אחד במשקל 25 גרם, ואחד במשקל 10 גרם.
  • על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה משטחים את הכדור הראשון, במרכזו מניחים את מטבעות/פרלין השוקולד הלבן, משטחים את הכדור השני מעליו ומהדקים את הקצוות.
  • אופים 10-12 דקות. אפשר להניח להן להתקרר ומעט ואפשר להתנפל עליהן כשהן עוד חמות.

סרטון המדגים את שלבי הכנת העוגיות אמסטרדם:

Posted in מתכונים לעוגיות

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!