תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לעוגיות ביסקוטי
מצרכים:
5 כוסות קמח (700 גרם)
6 ביצים
4 סוכר וניל
1 אבקת אפיה
1 גרידת תפוז מתפוז אחד
2 כפות ליקר דובדבנים או כל ליקר אחר או רום
2 כוסות סוכר
כפית מלח
כפית סודה לשתיה
תערובת של 500 גרם של אגוזים או שקדים או כל מיקס אגוזים שאתם אוהבים לא קלויים (פקאן,שקדים,חמוציות,בונדק ועוד…)
אופן הכנה:
1. בקערה שמים את הביצים ומוסיפים סוכר,סוכר וניל ובעזרת מטרפה,טורפים עד אשר הסוכר נטמע בתוך תערובת הביצים ואז מוסיפים את הליקר וגרידת התפוז לתערובת הביצים וממשיכים לערבב..
2. בקערה נפרדת,שמים את המלח,סודה לשתיה,אבקת אפיה ומערבבים.
3. מאחדים את קערת הקמח וקערת הביצים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ודביק ואז מוסיפים את תערובת האגוזים שבחרנו וממשיכים לערבב.
4. מרטיבים את הידיים ומחלקים את הבצק ל-4 חלקים. ומסדרים כל חלק על 2 תבניות עם נייר אפייה בצורה של רול כפי שהוצג בסרטון (חשוב להרטיב את הידיים לאורך כל התהליך).
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה ואז מוציאים מהתנור(בערך 25 דקות)
6. מוציאים את העוגיות מהתנור נותנים לפחות שעתיים להתקרר ואז חותכים לעוגיות כפי שהוצג בסרטון ומסדרים על תבנית עם נייר אפיה כפי שמוצג בסרטון.
7. מכניסים את העוגיות לאפיה נוספת בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25 דקות נוספות.
8. מוציאים מהתנור,מקררים ומגישים.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת העוגיות ביסקוטי: