דרגו את המתכון
סיון אוחיון אברג'ל משתפת אותנו במתכון שלה לעוגיות שוקולד צ׳יפס מושלמות.
מצרכים להכנת עוגיות שוקולד צ׳יפס:
200 גרם מחמאה מומסת
כוס ורבע סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום (דמררה)
קורט מלח
כפית תמצית וניל
1 ביצה בגודל לארג'
3 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
250 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ
כל הכוסות במתכון הכוונה לכוס חד פעמי לשתיה קרה.
אופן הכנה:
- לערבב את כל החומרים בקערה עם מטרפה, את הקמח מוסיפים בסוף ומערבבים עד שלא רואים את הקמח בתערובת. מכסים ושמים במקרר לשעה.
- לאחר שעה יוצרים כדורים בגודל 15 גרם ושמים עם מרווחים על תבנית עם נייר אפיה משומן קלות (לא משטחים את הכדורים, זה משתטח לבד באפיה).
- אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך כ-15 דקות (יש להזהר מלייבש את העוגיות בתנור). מוציאים את העוגיות מהתנור בתום האפיה ונותנים להם להתקרר במשך 5 דקות לפחות (לא נוגעים עד שהעוקיות מתייצבות.