3/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול
עוגיות שושנים תפוז וניל
זמן הכנה: 30 דקות + חצי שעה קירור זמן אפייה: 20-25 דקות
מצרכים:
לבצק:
- 3 כוסות קמח תופח
- 3 חלמונים
- 3/4 כוס מיץ תפוזים
- 150 גרם נטורינה רכה
- כפית תמצית וניל
לקצף:
- 3 חלבונים
- 3/4 כוס סוכר
- 3-4 כפות אינסטנט פודינג וניל
מתכון לעוגיות שושני קצף של קרין גורן – פודי
מתכונים נוספים
מתכון לעוגיות שושנים עם חמאה טעמים פסיכיים
עוגיות שושנים שמרים של סבתא – מתכון ממכר
עוגיות שושנים מתכון היסטרי
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה, ללוש יחד את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לחצי שעה.
- בינתיים, מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב וחזק. לקראת סוף ההקצפה, מוסיפים את הפודינג וניל ומקציפים עוד כדקה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעלה דק. מורחים את הקצף על הבצק באופן שווה.
- בעזרת סכין חדה, חותכים את הבצק לרצועות ארוכות. מגלגלים כל רצועה לצורת רולדה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד להזהבה, כ-20-25 דקות.
- מצננים לחלוטין ומפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.
טיפ: ניתן להוסיף גרידת תפוז לבצק לקבלת טעם תפוזי עשיר יותר.
מתכון של הילה ליברטי.