4 מתכונים מושלמים של עוגיות שקדים.
עוגיות שקדים טריפוליטאיות (עבמבר) של עדן כהן:

מצרכים:
- 2 חלבונים
 - 200 גרם אבקת סוכר
 - 2 וחצי כוסות שקדים טחונים
 - תמצית שקדים
 
אופן הכנה:
- כוס מדידה חד פעמית חמה – 20 עוגיות .
 - במעבד מזון 2 חלבונים L ו-2 כוסות אבקת סוכר לעבד במשך 3 דקות.
 - להוסיף 2 וחצי כוסות שקדים טחונים לעבד עוד כ-3 דקות .
 - להוסיף 4-5 טיפות תמצית שקדים ולעבד.
 - ליצור בידיים עיגולים בגודל כדור פינג פונג להניח על תבנית עם ניר אפייה להניח שקד מולבן ולמעוך טיפה (שיהיו עבות) *מומלץ לעבוד עם טיפה מים בידיים אם העיסה דביקה .
 - לחמם מראש תנור ל-180 מעלות, להכניס את התבנית לתנור ולהוריד את החום ל-170 מעלות למשך 17 דקות .
 - לא לאפות יותר מ-17 דקות – העוגייה עלולה להתייבש. כשיוצא מהתנור לכסות עם מגבת את התבנית .
 
עוגיות שקדים פרוסים של חן במטבח:
עוגיות שקדים של שרה יוסף:

מצרכים:
- 3 חלבונים
 - 1/2 כוס סוכר
 - 1/2 כוס אבקת סוכר
 - 1 סוכר וניל
 - 3 טיפות תמצית שקדים
 - 400 גרם שקדים ללא קליפה טחונים דק
 - צלחת עם אבקת סוכר
 
אופן הכנה:
- להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר לקבלת קצף לא קשה .
 - להוסיף את אבקת הסוכר ולהקציף עוד קצת להוסיף את השקדים ,תמצית שקדים ולקפל לקצף זה מעט דביק וזה בסדר להכניס למקרר חצי שעה .
 - לקחת מעט ולגלגל באבקת סוכר להניח בתבנית על נייר אפיה ולאפות 180 מעלות 15 דקות .
 
עוגיות שקדים שנמסות בפה של נטע בשביל השוקולד:

מצרכים:
- 200 גרם חמאה רכה מאוד
 - מעט מלח
 - 100 גרם אבקת סוכר (שקית)
 - 1 כפית תמצית וניל איכותית
 - גרידה מ-1/2 לימון
 - 2 כפות חלב
 - 200 גרם שקדים טחונים, אני קונה מראש בחנות ומבקשת שיטחנו לי במקום)
 - כוס וחצי קמח לבן
 - 4 כפות קורנפלור
 - 1 כפית אבקת אפייה
 
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-165 מעלות.
 - בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד חמאה, מלח, אבקת סוכר, תמצית וניל, גרידת לימון וחלב עד קבלת תערובת מוקצפת.
 - מוסיפים קמח, וקורנפלור, שקדים טחונים, אבקת אפייה.
 - מערבלים שוב במהירות נמוכה עד שמקבלים גושי בצק אחידים.
 - מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות.
 - יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומכינים ממנו צורת חצי ירח.
 - מניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה חשוב להקפיד על מרווחים.
 - אופים במשך כ-12-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות ,זהירות לא להגיע להשחמה.
 - 1מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
 - אהבתם כנסו לעוד מתכונים בדף הפייסבוק וכאן "נטע בשביל השוקולד"
 
מתכון נוסף לעוגיות שקדים: עוגיות שקדים ודבש
