דרגו את המתכון
אורית לוי משתפת אותנו במתכון לעוגת אוראו וגבינה.
- לתחתית ולכיסוי:
- 30 (בערך) עוגיות אוראו טחונות דק
- 100 גר' חמאה או מחמאה לפרווה
- למלית:
- 2 שמנת מתוקה להקצפה (סה"כ 500 מ"ל) או צמחית לפרווה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כוס חלב או חלב שקדים לפרווה
- 1 אינסטנט פודינג וניל (80 גר')
- 6 עוגיות אוראו שבורות גס
- גביע גבינה לבנה 5%/9%/30% (השתמשתי ב- 30%) 250 גר' או 200 גר'
- לקישוט:
- 4 עוגיות אוראו שבורות לחצאים
אופן ההכנה:
- להניח חצי מפירורי האוראו שטחנו בקערה גדולה וחצי בקערה קטנה בצד עבור הכיסוי.
- להמיס את החמאה ולערבב עם הפירורים בקערה הגדולה.
- לשטח את הפירורים בתבנית העוגה ולהניח במקרר 20 דק'.
- בינתיים להקציף שמנת מתוקה, סוכר, חלב ופודינג וניל לקצפת יציבה.
- להוסיף את גביע הגבינה ולערבב רק עד איחוד.
- להוסיף את שברי האוראו ולערבב.
- למזוג את תערובת הגבינה לתבנית וליישר.
- לפזר למעלה את יתרת פירורי האוראו ולקשט בחצאי אוראו.
- להקפיא לפחות שעתיים ולהוציא שעה לפני ההגשה למקרר.
סירטון שמדגים את הכנת העוגה: