דרגו את המתכון

עוגת גבינה אפויה: פינוק קלאסי ומרשים לכל אירוע!

המצרכים:

מתכונים נוספים

עוגת גבינה פשוטה וטעימה כמו של סבתא!
עוגת גבינה אפויה מושלמת של שגית לוי
עוגת גבינה אפויה ללא תחתית: חלום שהתגשם לאוהבי עוגות גבינה

אופן ההכנה:

  1. חממו את התנור ל-220 מעלות.
  2. הניחו תבנית עם מים בתחתית התנור.
  3. רפדו תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה (רק בתחתית).
  4. משחו את טבעת התבנית קלות בשמן.
  5. גזרו 2 רצועות נייר אפייה, משחו אותן בשמן והצמידו לדפנות התבנית.

הכנת תערובת הגבינה:

  1. הניחו את הגבינה והשמנת החמוצה בתוך בד חיתול מעל מסננת למשך 30 דקות, כדי להגיר נוזלים.
  2. העבירו את תערובת הגבינות לקערה.
  3. הוסיפו את החלמונים, פודינג הווניל, הקמח והקורנפלור.
  4. ערבבו היטב בעזרת מטרפה עד שאין גושים.
  5. הוסיפו 3/4 כוס סוכר וערבבו עד לאיחוד.

הקצפת החלבונים:

  1. בקערה נפרדת, הקציפו את החלבונים עם יתרת הסוכר (1/2 כוס) לקצף יציב אך לא קשה, בעל מרקם קרמי.

איחוד התערובות:

  1. ערבבו בעדינות את קצף החלבונים עם תערובת הגבינה בתנועות עטיפה.
  2. הקפידו לשמור על מרקם אוורירי.

אפייה:

  1. שפכו את התערובת לתבנית בזהירות.
  2. הניחו את התבנית עם העוגה במרכז תבנית התנור.
  3. אפו במשך 15 דקות ב-220 מעלות.
  4. לאחר מכן, הנמיכו את חום התנור ל-150 מעלות והמשיכו לאפות במשך כשעה.
  5. כבו את התנור והשאירו את העוגה להתקרר בתוכו במשך כשעה.
  6. הוציאו את העוגה מהתבנית רק כשהיא קרה לגמרי.

טיפים:

בהצלחה!

הערה:

המתכון הזה הוא גרסה מעודכנת ומתוקנת של המתכון המקורי של א.אדרי.

 

אני מקווה שהמתכון הזה יעזור לכם להכין עוגת גבינה אפויה טעימה ומרשימה!

צילום והכנה : זוהרה כהן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות