דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לעוגת וניל בחושה עם שוקולד ציפס.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת עוגת וניל בחושה עם שוקולד ציפס:
מצרכים:
- 4 ביצים לארג'
- 1 כוס סוכר לבן
- כוס מים
- חצי כוס שמן
- 2 סוכר וניל
- כפית שטוחה של אבקת סודה לשתיה
- כף קורנפלור
- 2 כוסות קמח תופח (אם אין קמח תופח בבית אז לשים 2 כוסות קמח רגיל עם שקית אבקת אפיה)
- שוקולד ציפס מעורבב עם מעט קמח
אופן הכנה:
- בקערה שמים את הסוכר והביצים ובעזרת המיקסר מקציפים.
- תוך כדי הקצפת הביצים והסוכר מוסיפים כוס מים וחצי כוס שמן וממשיכים להקציף.
- מוסיפים לתערובת הביצים,2 שקיות סוכר וניל,כפית שטוחה של אבקת סודה לשתיה וכף קורנפלור וממשיכים להקציף.
- מוסיפים 2 כוסות קמח תופח לבלילת הביצים וממשיכים להקציף עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
- משמנים את התבניות אנגליש קייק בשמן או טחינה גולמית ושופכים לתוכם את הבלילה לבערך חצי מגובה התבנית אינגליש קייק כפי שמוצג בסרטון ומפזרים מעל שוקולד ציפס לכל תבנית עם בלילה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות מצב טורבו בערך 20-25 דקות עד אשר קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מוציאים מהתנור,נותנים להתקרר פורסים ומגישים,אפשר לפזר אבקת סוכר מעל.