דרגו את המתכון
ישראלה אזולאי משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת וניל פרווה.
מצרכים להכנת עוגת וניל פרווה:
- 2.5 כוסות קמח מנופה (מידה בכוס אוניברסלית)
- 1.5 כוסות סוכר
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 2 שקיות סוכר וניל
- 4 ביצים ללא הפרדה
- 1 קופסא אינסטנט פודינג וניל
- 1 שמנת להקצפה צמחית (ריץ’)
- 3/4 כוס שמן
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה מערבבים את פודינג וניל,קמח ואבקת אפיה עד לקבלת תערובת אחידה.
- שמים בקערת המיקסר את הביצים,סוכר וניל וסוכר רגיל ומקציפים עד שלאחר כמה דקות מתקבלת בלילה תפוחה,מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את השמן.
- לאחר שהשמן נטמע בבלילה מוסיפים לסירוגין את קערת היבשים (תערובת הקמח עם הפודינג ואבקת אפיה) ואת השמנת ריץ עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים במרקם של פודינג.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 40 דקות עד אשר קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מצננים את העוגה ומפזרים אבקת סוכר מלמעלה.
- עוטפים היטב ושומרים מחוץ למקרר (העוגה לא מתאימה לקירור למרות הקצפת ריץ שבתוכה).