דרגו את המתכון
אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת טחינה סילאן מושלמת.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת העוגת טחינה סילאן:
מצרכים:
- 2 ביצים L
- 1 כוס סוכר
- חצי כוס חד"פ לשתייה חמה טחינה גולמית
- שליש כוס סילאן
- 1 שמנת מתוקה להקצפה 250 מ"ל
- 1.5 כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- חופן אגוזי מלך שבורים או פקאנים מסוכרים (לא חובה)
- לקישוט
- שקדים מולבנים
- לזילוף לאחר הוצאת העוגה מהתנור
- סירופ מייפל
אופן הכנה:
- מחממים תנור 180 מעלות רגיל (לא טורבו).
- במיקסר או ידני מקציפים ביצים וסוכר 4 דקות עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה..
- בקערה נפרדת מערבבים יחד טחינה וסילאן..
- מוסיפים למיקסר וממשיכים להקציף מס' שניות עד קבלת צבע קרמל..
- מוסיפים למיקסר את השמנת מתוקה ומקציפים עוד מס' שניות להבהרת צבע העיסה..
- מערבבים יחד בקערה נפרדת את הקמח וא. האפייה ומוסיפים לתערובת הביצים..
- מערבבים רק עד היטמעות הקמח בבצק..
- מוסיפים את האגוזים השבורים ומערבבים מעט..
- יוצקים את העיסה לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות במעט ספריי שמן..
- מפזרים את השקדים..
- אופים כ- 40 דקות או עד שנועצים קיסם ויוצא יבש..
- בעוד העוגה חמה מחוררים אותה עם קיסם ומוזגים סירופ מייפל.