דרגו את המתכון
מתכונים לעוגת קינמון בחושה של חן במטבח,אורטל עמרם,ורד גולן ועדן כהן.
סרטון להכנת עוגת קינמון עם קראמבל של חן במטבח:
עוגת קינמון מטריפה של אורטל עמרם:
מצרכים:
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 כוס קמח רגיל + 2 כפות קמח
- רבע כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 100 גרם חמאה רכה
- קורט מלח
- חצי כוס שמנת מתוקה
- רכיבים לציפוי:
- חצי כוס סוכר חום
- 1 כפית קינמון
אופן הכנה:
- בקערת המיקסר עם חלק (וו גיטרה) להקציף חמאה וסוכר ולערבב עד לתערובת קרמית אח"כ להוסיף ביצים , תמצית וניל, ומקציפים מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה ולסירוגין שמים בקערת המערבל 2 כפות קמח והשמנת המתוקה עד לתערובת אחידה,ולהניח בצד.
- לציפוי לקחת צלחת לשים סוכר וקינמון ולערבב טוב טוב ואז לקחת תבנית אינגלייש קייק אחת לרסס בתרסיס שמן ואז לשים מהציפוי בתבנית ( לשמור גם מעל העוגה מהציפוי) ואז לשפוך את כל העוגה בתבנית ומעל את הציפוי שוב להחזיק את התבנית ביד ולנער על השיש ולהכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות ל-30 דקות.
עוגת קינמון מתכון של עדן כהן:
מצרכים:
- 1 כוס שמן
- 2 כוסות קמח לבן
- 4 ביצים בגודל L
- 1 + 3/4 סוכר לבן
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 גביעי שמנת חמוצה (400 מ״ל)
- 1/2 כפית מלח
- כפית וחצי אבקת אפיה
- 1/2 אבקת סודה לשתיה
- 2 כפות קינמון
אופן הכנה:
- משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ .
- מחממים תנור 180 מעלות .
- מקציפים במיקסר ביצים ו – 1 ורבע סוכר לבן לקצף תפוח ובהיר.
- מוסיפים בהדרגה את השמן .
- מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את התמצית וניל ושמנת חמוצה.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת אפיה מלח וסודה לשתיה .
- מערבבים בקיפולים את שתי התערובות .
- בקערה קטנה מערבבים את הקינמון וה1/2 כוס סוכר שנותרה .
- מעבירים 1/3 מהבלילה לתבנית ומפזרים מעל את הקינמון והסוכר .
- לאחר מכן אותה הפעולה 1/3 בלילה ומפזרים מעל קינמון וסוכר .
- שוב – בלילה שנותרה ומפזרים בנדיבות מעל את הקינמון עם הסוכר .
- אופים כשעה – שעה וחמישה עד שהקיסם יבש .
עוגת קינמון מתכון קל של ורד גולן: