דרגו את המתכון
אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת שוקו ציפס מושלמת.
- לשתי תבניות אינגליש קייק, השימוש בכוס חד פעמית לשתייה חמה
- 1 כוס סוכר לבן
- 1 שקית סוכר וניל (10 גר')
- 3 ביצים L
- 3/4 כוס שמן
- חצי כפית מחית וניל או כפית תמצית וניל
- 1 מיכל שמנת חמוצה 200 גר' (או כוס מיץ תפוזים לפרווה)
- 2 כוסות קמח רגיל
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גר')
- כף גדושה קמח לערבוב עם השוקולד צ'יפס
- כוס שוקולד צ'יפס (אפשר גם לבן, גם חום וגם לערבב את שניהם)
- מעט שוקולד צ'יפס לקישוט
- אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
- מחממים תנור 180 מעלות על רגיל (לא טורבו).
- בקערה טורפים את הביצים, סוכר, שמן, וניל.
- מוסיפים את השמנת חמוצה או מיץ תפוזים ומערבבים.
- מוסיפים את הקמח והאבקת אפייה ומערבבים עוד מעט לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה קטנה מערבבים את כף הקמח עם השוקולד צ'יפס ומכניסים לקערת העיסה.
- מערבבים מעט.
- מוזגים לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות במעט שמן ומיישרים.
- מקשטים עם שוקולד צ'יפס למעלה.
- אופים 30-35 דק', נועצים קיסם וכשיוצא יבש מוציאים .
- לבזוק אבקת סוכר לקישוט.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת המתכון: